15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Vali Izzettin Küçük - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Vali Izzettin Küçük

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Bursa ve Balıkesir'de şehitlikler ziyaret edildi.

11.07.2017 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Bursa ve Balıkesir'de şehitlikler ziyaret edildi.

Bursa Valiliği tarafından düzenlenen programda, Hamitler Kent Mezarlığı ve Pınarbaşı Mezarlığı'ndaki şehitlikleri ziyaret eden Bursa Valisi İzzettin Küçük, şehitlerin mezarına karanfil bıraktı, dua etti.

Şehitlikte Kur'an-ı Kerim ve dua programına da katılan Küçük'e, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Karlık, Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu da eşlik etti.

Şehit yakınlarına da başsağlığı dileyen Küçük, burada yaptığı konuşmada, terör örgütü FETÖ'nün Türkiye'yi bölmek, parçalamak, yabancı ülkelere peşkeş çekmek için teşebbüste bulunduğunu kaydetti.

Türk Milleti'nin kahramanlığı, cesareti ve dirayeti sayesinde ülkeyi bölmek isteyen o örgütün bir gecede darmadağın olduğunu vurgulayan Küçük, "Bu arada 249 şehit, 2 bin 200 den fazla gazimiz oldu. Bugün burada onlarla beraber bütün şehitlerimizi, Çanakkale şehitlerimizi, terörle mücadele sırasında vatan savunmasında, yurt dışı operasyonlarda şehit düşen bütün yiğitlerimizi rahmetle anıyoruz." diye konuştu.

Öte yandan Bursa Gençlik Platformu da FETÖ darbe girişiminin birinci yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Bursa adliyesi önündeki basın açıklamasına, Genç MÜSİAD Bursa Şubesi, TÜGVA Bursa Şubesi, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, KADEM Bursa Şubesi, MTTB Bursa Şubesi, HUDER Bursa Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti Bursa Şubesi, BURGEV, MEMUR-SEN temsilcileri de katıldı.

Platform Sözcüsü Avukat Mustafa Çetin, burada yaptığı açıklamada, ülkesini seven insanlar tarafından FETÖ'nün işgalini amaçlayan darbe kalkışmasının bertaraf edildiğini ifade etti.

Çetin, çocuk, yaşlı, kadın demeden cephede kurtuluş mücadelesi veren insanların daha önce böylesine bir ihanet şebekesine rastlamadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"FETÖ ihanet şebekesinin darbeci ele başlarının yargılandığı süreci biz Bursa gençliği olarak yakından takip etmeye devam edeceğiz. Bizler, Bursa halkının canına ve namusuna, sonrasında ise Bursa'nın gençlerinin geleceğine kast eden FETÖ mensuplarının ve yandaşlarının en ağır cezaları alması için sabırla hukuki sürecin tamamlanmasını bekleyeceğiz. Tüm duruşmalarda burada olacağız ve ülkemizin aydınlık geleceği için tüm gücümüzle haykıracağız."

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Vali Izzettin Küçük
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Vali Izzettin Küçük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement