15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Sergisi Açıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Sergisi Açıldı

Adana’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade konulu fotoğraf sergisi açıldı.

12.07.2017 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da giriştiği hain darbenin yıl dönümünde, darbe girişimi sırasında yaşananları konu alan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Konulu Fotoğraf Sergisi, Adana Müze Kompleksi'nde açıldı.

Serginin açılış töreninde konuşan AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, 15 Temmuz gecesi, darbe girişimi sırasında yaşananları hatırlatmak amacıyla yeniden meydanlarda olacaklarını ve darbenin nasıl bertaraf edildiğini milletle paylaşacaklarını aktardı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da fotoğrafların zamanın cansız tanıkları olduğuna değinerek, "Fotoğraflar zamanın cansız tanıklarıdır. Geçmişin şahidi olan fotoğraflar, aradan aylar, yıllar geçse de deklanşörün basıldığı zaman dilimine doğru yolculuğa çıkarır bizleri. O anları hatırlatır ve o zamanı tekrar yaşamanıza vesile olur. Hayatta her kesitin bir hikayesi vardır. Fotoğraf karelerine yansıyan bu kesitler, kimi zaman sevgiyi, sevinci, mutluluğu; kimi zaman korkuyu, hüznü ve acıyı anlatır. Bazı fotoğraflar ise belleklerde derin izler bırakır. Hafızalardan hainlerin ihaneti, kahramanların ise yiğitlikleri silinmez. 15 Temmuz'da, o karanlık gecede, önce üniformalı teröristlerin ihanetleri; silahlar, tanklar ve uçaklarla milletimizin üzerine yağdırdıkları kurşunlar, bombalar yansıdı objektiflere" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, "Sergilenen fotoğraflarla o gece ve sonrasında yaşananları, şehitlerimizin aziz hatıralarını, gazilerimizin çelikten imanını ve aziz milletimizin verdiği destansı mücadeleyi asla unutmayacağımızı bir kez daha tüm benliğimizle göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kent protokolü ve davetliler, sergiyi gezdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade konulu fotoğraf sergisi, hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement