15 Temmuz Gazileri, Hidiv Kasrı'nda Buluştu - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Gazileri, Hidiv Kasrı'nda Buluştu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbecilere direnirken gazi olan vatandaşlar, Hidiv Kasrı'nda buluştu.

10.12.2017 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbecilere direnirken gazi olan vatandaşlar, Hidiv Kasrı'nda buluştu.

15 Temmuz Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Diyanet İşleri

Başkanlığı ile 15 Temmuz Derneği tarafından düzenlenen "Gazi Buluşmaları" devam ediyor.

Söz konusu organizasyon kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gazi olanlar, Hidiv Kasrı'nda bir araya geldi.

Dernek Başkanı Tarık Şebik'in açılış konuşmasıyla başlayan buluşmada

alanında uzman isimler sunumlarını yaptı, gaziler ise yetkililere taleplerini iletti.

Dernek avukatlarından Halil İbrahim Yıldırım, bir sonraki duruşması 8 Ocak 2018'de Silivri'de görülecek olan "15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası" ile ilgili gazileri bilgilendirdi.

Davanın seyri konusunda görüşlerini belirten gaziler, o geceki tanıklıklarını anlatarak ve davayla ilgili sorularını yöneltti.

- "Zafer işareti yapılmasına tahammül edemiyoruz"

Burada söz alan gazi Ahmet Alkılıç, mahkeme salonlarında sanık ailelerinin yakınlarına gizlice zafer işareti yaptığını anlatarak, "Gözlerimizin

önünde yaşanan bu durum bizi incitiyor. O gece vatanımız için canımızı ortaya koyduk. Hainlerin birbirine zafer işareti yapmasına tahammül edemiyoruz. Bu konuyla ilgili bir şeyler yapılmalı." dedi.

Sanıkların benzer savunmalarıyla ilgili rahatsızlıklarını dile getiren gaziler, davanın kısa zamanda sonuçlanmasını istediklerini anlattı.

Programda 15 Temmuz'dan sonra zor günler geçiren gaziler için psikolojik danışmanlık da yapıldı.

Psikolog Yrd. Doç. Dr. Neslihan Arıcı Özcan, "Zor yaşantılar ve anılarla başa çıkabilmek ve psikolojik danışmanlık" başlıklı bir sunum yaparak, büyük travmaların insanlarda açtığı kırılmalarla nasıl başa çıkılacağını anlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Oğuzhan Alpaslan ve SGK İstanbul İl Müdür Yardımcısı Oğuzhan Sağlam da gazilere haklarını anlattı.

"Gazi buluşmaları" programı, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar'ın Kur'an tilaveti ve okunan duanın ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Gazileri, Hidiv Kasrı'nda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement