15 Temmuz Gazilerinden Itır Esen'e 1'er Kuruşluk Dava - Son Dakika
3. Sayfa

15 Temmuz Gazilerinden Itır Esen'e 1'er Kuruşluk Dava

- 15 Temmuz Gazilerinden Itır Esen'e 1'er kuruşluk davaİSTANBUL - 15 Temmuz Gazileri, 15 Temmuz'un yıldönümünde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle 2017 Miss Turkey güzeli seçildikten sonra tacı geri alınan Itır Esen'e 1'er kuruşluk tazminat davası açtı.

28.09.2017 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- 15 Temmuz Gazilerinden Itır Esen'e 1'er kuruşluk dava

İSTANBUL - 15 Temmuz Gazileri, 15 Temmuz'un yıldönümünde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle 2017 Miss Turkey güzeli seçildikten sonra tacı geri alınan Itır Esen'e 1'er kuruşluk tazminat davası açtı.

2017 Miss Turkey güzeli seçilen Itır Esen, 15 Temmuz'un yıldönümünde sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ortaya çıkınca tacı geri alınmıştı.

Esen'in paylaşımı büyük tepki toplarken, 15 Temmuz gazisi 33 kişi, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanarak, Esen hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve 1'er kuruş olmak üzere toplamda 33 kuruşluk tazminat davası açtıklarını açıkladılar.

Darbe girişiminde TRT binası önünde gazi olduğunu belirten avukat Ateş Öcal, grup adına okuduğu basın açıklamasında, "Bugün burada 15 Temmuz Gazileri olarak aşağılık bir olaya ceza ve tazminat davası açmak için toplanmış bulunmaktayız. 15 Temmuz destanının yazılmasının yıldönümü olan 15 Temmuz 2017'de Itır Esen adlı gencimiz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İslamın en yüce değerlerinden biri olan şehitliğe şahadete, o yolda bu topraklara dökülen aziz kanlara, iğrenç ve aşağılık bir hakarette bulunmuştur" dedi.

Bir Müslüman olarak bizim de görevimiz Itır Esen gibi İslamiyet,, şehadeti bilmeyen cahil bırakılmış gençlerimize İslamı öğretmek ve anlatmaktır" diyen Gazi Öcal, "Bu sebepten bugünkü manevi tazminat davamızın değerini en küçük para birimimiz olan 1 kuruş olarak açıyoruz. Çünkü amacımız para değildir. Amacımız ceza vermek ve kızmak da değildir. Amacımız öğretmektir" ifadeleriyle açıklamayı sonlandırdı.

Açıklamanın ardından ellerindeki bir kuruşları basın mensuplarına gösteren grup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmak ve Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tazminat davası dilekçelerini sunmak üzere adliyeye girdi.

15 Temmuz Gazilerinden Itır Esen\'e 1\'er Kuruşluk Dava
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa 15 Temmuz Gazilerinden Itır Esen'e 1'er Kuruşluk Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement