Darbeciler, 15 Temmuz Gecesi İçin Akıncı Üssü'ne 3 Bin TL'lik Mutfak Alışverişi Yaptı - Son Dakika
Güncel

Darbeciler, 15 Temmuz Gecesi İçin Akıncı Üssü'ne 3 Bin TL'lik Mutfak Alışverişi Yaptı

15 Temmuz gecesi için hazırlık yapan Akıncı Üssü'ndeki darbecilerin, 3 bin TL tutarında mutfak alışverişi yaptığı ve filolarda bulunan içecek makinelerinin tamamını doldurdukları ortaya çıktı.

03.04.2017 07:24  Güncelleme: 08:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz gecesi için hazırlık yapan darbecilerin, mutfak alışverişi için hiç olmadığı kadar bir tutarda alışveriş yaptıkları ortaya çıktı. 3 bin TL tutarında mutfak alışverişi yapan darbeciler, yemekhanede çalışan garson ve askerlerin telefonlarını da topladı.

Cuntacıların, 15 Temmuz gecesi darbenin merkezi Akıncı Üssü'nde 143. Filo'nun arkasındaki gazinoya bilgisayar sistemi çektikleri de ortaya çıktı. Tanık ifadelerine göre, gazinoda FETÖ'cü askerlerin yanı sıra ellerinde dizüstü bilgisayarlar ile iPad olan 30 sivil şahıs da bulunuyordu

3 BİN TL'LİK MUTFAK ALIŞVERİŞİ YAPTILAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan Akıncı iddianamesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre darbeciler, 15 Temmuz gecesi için 141. Filo'ya, daha önce hiç olmadığı kadar, 3 bin TL'lik mutfak alışverişi yaptı. Ayrıca filolarda bulunan içecek makineleri de dolduruldu. Normal şartlarda cuma günü temizlik yapılmamasına rağmen, darbeciler 'Akşam misafir gelecek' bahanesiyle tüm tuvalet ve yerlerin temizliğini yaptırdı. Yemekhanede çalışan garson ve bazı askerlerin telefonları da 15 Temmuz günü toplandı.

''ANKARA'DA CAMI PATLAYACAK KAÇ BİNA VAR?''

İddianameyle, 143. Filo'nun arkasında bulunan öğretmenler gazinosundan darbe faaliyetlerini yöneten cuntacıların, darbe girişimi öncesi filodaki bilgisayar sistemini gazinoya çektirdiği ortaya çıktı. Darbe girişimi sırasında cuntacı askerlerin yanı sıra Adil Öksüz'ün de aralarında bulunduğu 30'a yakın sivilin gazinoda olduğu belirlendi. Ellerinde dizüstü bilgisayarlar, laptoplar ve iPad'ler bulunan sivillerin, sürekli telefonla görüşme yaptığı anlaşıldı. Bu sivillerden gözlüklü ve göbekli olanının masa üzerinde çok büyük bir haritaya bakarak, telefonla konuştuğu kişiye, "Ankara'da camı patlayacak kaç tane bina var?" dediği belirtildi.

DARBE BİLDİRİSİNİ OKUYARAK PROVA YAPTI

Akıncı Üssü'nde yakalanan sivil imamlardan Harun Biniş'i, 15 Temmuz günü eski Çiğli Hava Üs Komutanı cuntacı general Kubilay Selçuk'un emir astsubayı karşıladı. Darbecilerin sözde atama listesinde Genelkurmay Harekât Başkanı olarak atanan Selçuk, "Silahlı Kuvvetler'in yönetime el koyduğuna ve darbe yaptığına" ilişkin darbe bildirisini okuyarak prova yaptı.

''KIZILAY'DA TOPLANAN VATANDAŞLARI DAĞITIN''

Tanıkların beyanlarına göre, 143. Filo'da darbe faaliyetlerini koordine eden Tümgeneral Kubilay Selçuk, Tuğgeneral Hakan Evrim, Albay Ahmet Özçetin, Binbaşı Mustafa Azimetli ve Ali Karabulut'un yanında sivil giyimli şahıslar da bulunuyordu. Cuntacı subayların yanı sıra Akıncı'da siviller de dışarıya emir verdi. O emirlerden bazıları şöyle: "TV kanallarını basın, Kızılay'da toplanan vatandaşları dağıtın, Biz bu yola çıktık artık, bundan sonra geri dönüş yok."

''KIZILAY'DA KIRILMADIK CAM KALMAYACAK''

Tanıkların "Akıncı Üssü'nün baş FETÖ'cüsü" olarak nitelendirdiği eski Akıncı Üssü Harekât Komutanı Ahmet Özçetin, Ankara'ya bomba yağdıran ve alçak uçuş yapan cuntacı pilotlara talimatı, DESK bölgesinde bulunan Ahmet Tosun ve Mustafa Mete Kaygusuz üzerinden iletti. Darbe girişimi öncesi Akıncı Üssü'nde toplantılar gerçekleştiren Özçetin, kalkan uçakların sevk ve idaresini de bizzat yaptı.

BOMBALAMA EMİRLERİ YAĞDIRDI

Örgütün sivil yöneticilerinden Hakan Çiçek'i de Akıncı'ya çağıran Özçetin, ayrıca derdest edilen komutanların Akıncı'ya getirilmesi ve kalacak yerlerin belirlenmesini düzenledi. Özçetin'den aldığı emir üzerine Ankara Emniyeti, Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne atış emri veren şüpheli Mustafa Mete Kaygusuz'un pilotlara verdiği talimatlardan bazıları şöyle:

"Emniyet binasını vurun, emniyet binasını tahrip edin, Genelkurmay üzerinden alçak uçuş yapın, kaçak sarayın koordinatı için beklemekteyiz, Genelkurmay ve Kızılay Meydanı'ndan MACH üstü (sesten hızlı) geçiş serbest, Kızılay'da cam kaldı mı? Kalmayacak, kırın hepsini, TOMA'lara top taarruzu atış serbest."

İTFAİYE İLE ŞEHİTLERİN KANINI TEMİZLEMİŞLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından vatandaşlar, darbeye direnmek için F-16 savaş uçaklarının havalandığı Akıncı Üssü'ne akın etti. Darbecilerin açtığı ateşle 9 vatandaş şehit oldu, 103'ü de yaralandı. Cuntacı Binbaşı Murat Bicil, şehit ve gazilerin kanlarının itfaiye aracıyla yıkanması talimatını verdi. Cenaze aracı şehitlerin cenazelerini aldıktan sonra itfaiye aracı gelerek yolları yıkadı.

KAYSERİ'DEN 8 KARGO UÇAĞI HAVALANDI

Darbe faaliyetleri kapsamında Şırnak, Hatay ve Denizli'den Ankara'daki cuntacılara destek için personel ve teçhizat takviyesi de planlandı. 16 Temmuz gecesi saat 00.30 ile 01.30 arasında Kayseri 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı'ndan 8 kargo uçağı havalandı. Hatay'a inen uçağın darbe karşıtı güvenlik güçleri tarafından çevrilmesi sonucu darbeciler hedefine ulaşamadı. Diğer kargo uçaklarına da müdahale edildi. Darbe girişiminde TBMM'ye GBU-10 bombası atan cuntacı Hasan Hüsnü Balıkçı da Hakan Karakuş'un yaptığı darbe toplantısına katıldı. 141. Filo brifing salonunda saat 17.00'de başlayan toplantıda Balıkçı, "Bizim isim listemiz var. Hepsi ellerinde, hepimiz bu listedeyiz. Bazı generallerden alınmaya başlandı. Sonra tek tek sıra bize gelecek. Bu işi bugün yapmalıyız, onlardan önce davranmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Darbeciler, 15 Temmuz Gecesi İçin Akıncı Üssü\'ne 3 Bin TL\'lik Mutfak Alışverişi Yaptı

Son Dakika Güncel Darbeciler, 15 Temmuz Gecesi İçin Akıncı Üssü'ne 3 Bin TL'lik Mutfak Alışverişi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti
    16:25 Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti

    Havza Muhtarları Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen ziyarette, muhtarlar Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti. İkiz, muhtarların önemli iletişim köprüleri olduğunu belirterek, önümüzdeki 5 yılda mahallelerin sorunlarını çözmek ve yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Dernek başkanı Şahin ise İkiz'in ilçeye ve mahallelere değer katacak çalışmalar yapacağına inandıklarını söyledi.

  • Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi
    16:24 Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi

    Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 yılı 1. Dönem Olağan Genel Kurulu, öğretmenevinde gerçekleştirildi. Toplantıda, görev süreleri dolan encümenlerin yerine yeni encümenler seçildi. Birlik başkanı Kaymakam Şafak Gürçam, daha önce görev alanlara teşekkür ederek, amaçlarının köylerde yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek olduğunu belirtti. Yapılan seçimde İl Genel Meclisi üyeleri Hasan Basri İnan ve Akın Yağız Demirelli, köy muhtarları Muhittin Çakır ve Yavuz Çarıkçı göreve getirildi. Toplantı sonunda muhtarların sorun ve talepleri dinlendi.

  • Gaziantep'te restoranda yöresel lezzetler 40 liraya halkla buluşuyor
    16:24 Gaziantep'te restoranda yöresel lezzetler 40 liraya halkla buluşuyor

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan restoranda, 4 çeşit yöresel lezzetten oluşan menü, 40 liradan halkla buluşturuluyor. Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi'nde bulunan restoranda günlük hazırlanan menüler, öğle ve akşam saatlerinde vatandaşlara ikram ediliyor. Uygulama, vatandaşlara daha ucuz yemek sunabilmek amacıyla başlatılmış olup, halktan olumlu dönüşler almaktadır.

  • Bolu'da tartışma sonucu eş ve kayınpederini öldüren damat adliyeye sevk edildi
    16:24 Bolu'da tartışma sonucu eş ve kayınpederini öldüren damat adliyeye sevk edildi

    Bolu'da yaşanan olayda, tartıştığı eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldüren damat, adliyeye sevk edildi. Olayda ayrıca kayınvalidesini de yaralayan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Tartışmanın nedeni olarak geçimsizlik gösterildi.

  • Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı
    16:21 Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı

    Eskişehir'in Yunusemre Mahallesi'nde bulunan vatandaşlar, yaklaşık 700 kişinin katılımıyla Yunus Emre Türbesi'nde yağmur duası yaptı. Tarımla uğraşan vatandaşlar, Allah'a yağmur yağması için dua etti. Dua sonrası mahalleli tarafından imece usulü yapılan etli pilav cemaate ikram edildi. Mahalle muhtarı Ali Acar, katılan vatandaşlara teşekkür etti.

  • Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı
    16:21 Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen Yozgat'ın Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, şu ana kadar 147 konut, 8 cami, 2 minare, 14 ahır hasar gördüğüne dair talebin geldiğini söyledi.

  • Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı
    16:20 Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı

    Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen 'Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları' Samsun'da başladı. 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kamplarda 70 sporcuya eğitim veriliyor.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.


Advertisement