15 Temmuz Gecesi Efkan Ala Derdest Ederek Kaçırılmak İstendi - Son Dakika
3.Sayfa

15 Temmuz Gecesi Efkan Ala Derdest Ederek Kaçırılmak İstendi

15 Temmuz Gecesi Efkan Ala Derdest Ederek Kaçırılmak İstendi

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsüne ilişkin devam eden soruşturmada şüphelilerden Y.Y.'nin olay gecesi dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı zorla derdest ederek kaçırmak için resmi konuta girmek istediği ortaya çıktı.

24.01.2019 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsüne ilişkin devam eden soruşturmada şüphelilerden Y.Y.'nin olay gecesi dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı zorla derdest ederek kaçırmak için resmi konuta girmek istediği ortaya çıktı.

Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görülen davada darbe girişimi gecesinde şüpheli Y.Y.'nin aracıyla İçişleri Bakanlığı resmi konutlarının önüne geldiği güvenlik kameraları tarafından tespit edildi. Kapıdaki nöbetçi polis memuruna tatbikata geldiklerini söyleyen Y.Y. ve yanındaki arkadaşı görevli polisin burada tatbikat yok dedikten sonra silah çekmesi sonucu olay yerinden uzaklaştılar. Gece yarısı saat 01.30 civarlarında ters şeritten ilerleyen ambulans içerisinde uzun namlulu üzerinde askeri üniforma olan bir şahısın geçtiği güvenlik kameraları ve çevrede ki vatandaşlar tarafından görüldü. İçişleri Bakanlığı tarafından alınan üst düzey güvenlik sayesinde Y.Y.'nin resmi konuttan içeri giremediği tespit edildi.

Y.Y. verdiği ilk ifadede olay gecesi Ankara'da olmadığını o gece İzmir'de olduğunu söyledi. Şüphelinin cezaevinde yeniden alınan ifadesinde ise darbe gecesi eşiyle İzmir'den Ankara'ya geldiklerini eşini eve bıraktıktan sonra medyadan darbe girişimi olduğunu öğrendiğini gece saat 01: 30'a kadar tek başına arabayla gezdiğini ve İçişleri Bakanlığı resmi konutunun nerede olduğunu bilmediğini ifade etti.

İddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Başsavcılığı Y.Y. ile birlikte toplam 17 sanığın yargılanmasını talep etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa 15 Temmuz Gecesi Efkan Ala Derdest Ederek Kaçırılmak İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.


Advertisement