15 Temmuz Hutbesi Üç Ayrı Dilde Okundu - Son Dakika
Genel

15 Temmuz Hutbesi Üç Ayrı Dilde Okundu

15 Temmuz Hutbesi üç ayrı dilde okundu -15 Temmuz" konulu hutbe, Antalya genelinde 9 camide Türkçenin yanısıra Almanca ve İngilizce olarak da okundu.

13.07.2018 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz Hutbesi üç ayrı dilde okundu

-15 Temmuz" konulu hutbe, Antalya genelinde 9 camide Türkçenin yanısıra Almanca ve İngilizce olarak da okundu.

ANTALYA - Antalya'da bazı camilerde Cuma namazında Almanca ve ingilizce hutbeler okundu. "Milletce yeniden doğuş: 15 Temmuz" konulu hutbe, Antalya genelinde 9 camide Türkçenin yanısıra Almanca ve ingilizce olarak da okundu. Türkçe olarak tamamlanan hutbenin ardından cami din görevlisi, bildiği yabancı dile uygun olarak aynı metni cemaate Almanca veya İngilizce olarak okudu. Bu uygulama ile müslüman olup da tatil ya da herhangi bir sebeple Antalya'da bulunan ve Türkçe bilmeyen yabancı uyruklu cami cemaatine de 15 Temmuz'un anlatılmasının amaçlandığı bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve "Üzerinde yaşadığımız vatan sadece bir toprak parçasından ibaret değildir. Ecdat diyarıdır. Şehitler emanetidir. Geleceğe sağlam adımlarla yürümek için bağrına yaslandığımız, uğruna canımızı verdiğimiz topraktır vatan.Bizler tarih boyunca vatanımıza muhabbetle ve sadakatle bağlandık. Mukaddesatımız uğruna gözümüzü kırpmadan şehadete yürüdük. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda fakirlik ve imkansızlık içinde benzersiz bir varoluş mücadelesi verdik. Fakat hiçbir zaman geri çekilmedik. İman dolu göğüslerimizi nice hayasız akınlara siper ettik. Allah'ın inayeti ve yardımıyla, cesaretimizle, fedakarlığımızla büyük zaferler kazandık." sözleriyle başlayan hutbe, " 15 Temmuz'u bir daha yaşamamak için bizlere düşen öncelikle din gibi yüce bir hakikati şahıslar üzerine bina etmemektir. Aklımızı, irademizi, vicdanımızı sorgulamaksızın bir başkasına teslim etmemektir. İslam'ı sahih kaynaklarından, iyi niyetli ve güvenilir ellerden öğrenmektir. Kur'an-ı Kerim ve Sevgili Peygamberimizin sünneti seniyyesi rehberliğinde yaşamaktır. Sahabe neslinden günümüze kadar Müslümanların büyük çoğunluğunun üzerinde yürüdüğü mutedil yolun dışında kalan bütün anlayışların sırat-ı müstakimden sapma anlamına geldiğini bilmektir. Bizi Allah'a kulluk yerine kendine kul olmaya çağıranlara itibar etmemektir. Yüzyıllar boyunca topraklarımızda oluşan ve dini hayatımızı ayakta tutan Anadolu irfanına sahip çıkmaktır. " sözleriyle son buldu.

Antalya Yivli Minare Cami'nde din görevlisi ve cami rehberi İbrahim Gülistan Doğru, Türkçe olarak okuduğu hutbenin bitiminde aynı metni Almanca olarak da okudu. Hutbenin tamamını yeniden Almanca olarak okuyan İbrahim Gülistan Doğru, Almanca hutbenin bitiminde duayı yapıp minberden indi. Okunan Almanca hutbe, camideki hoparlörler aracılığıyla turistlerin yoğun olarak bulunduğu tarihi Kaleiçi semtinde bulunan caminin dışında da Almanca olarak dinlendi.

15 Temmuz Hutbesi Üç Ayrı Dilde Okundu
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 15 Temmuz Hutbesi Üç Ayrı Dilde Okundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement