15 Temmuz Japonya'da Mehterle Anıldı - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Japonya'da Mehterle Anıldı

15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenler için Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiliği önünde anma töreni düzenlendi.

16.07.2018 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenler için Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği önünde anma töreni düzenlendi.

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği öncülüğünde kurulan Yunus Emre Enstitüsü Mehter Takımı, hain darbe girişiminin yıldönümünde 15 Temmuz şehitlerini düzenlediği gösteri ile andı. Türkiye ile Japonya arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel bağları güçlendirmek için Türk ve Japonları düzenlediği etkinliklerle sık sık bir araya getiren Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği bu kez, 15 Temmuz Anma Programı'yla kahraman gazi ve şehitleri minnetle andı. Tokyo ve çevresinde yaşayan Türk ve Japonlardan oluşan mehter grubu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Yokohama'daydı.

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ve eşi İnci Mercan'ın öncülük ettiği yürüyüşle başlayan anma etkinliğinde, Japonca ve Türkçe '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' pankartları taşındı. Yürüyüş esnasında Yunus Emre Enstitüsü Mehter Takımı'nın sergilediği performans ise Japon vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Etkinliğin sonunda basına ve vatandaşlara 15 Temmuz ile ilgili bilgi veren Büyükelçi Mercan, "Japonya'da vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içinde tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Çok sıcak bir hava olmasına rağmen, ne mutlu bizlere ki binlerce Japon dostlarımız da bizi bu önemli günümüzde yalnız bırakmadı" dedi.

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği geçtiğimiz hafta boyunca 15 Temmuz'u anlatan fotoğrafların yer aldığı bir sergi düzenlemiş, sergi büyük ilgiyle karşılanmıştı. 15 Temmuz sabahı büyükelçilikte gerçekleştirilen anma törenine de çok sayıda Türk ve Japon katıldı. - TOKYO

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Japonya'da Mehterle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement