15 Temmuz Kahramanları Kars'ta - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Kahramanları Kars'ta

15 Temmuz Kahramanları Kars\'ta

KARS'ta Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen, 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' adlı programda 15 Temmuz Kahramanları halkla buluştu.

28.10.2016 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KARS'ta Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen, 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' adlı programda 15 Temmuz Kahramanları halkla buluştu.

Kars Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa halk yoğun ilgi gösterdi. Programda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara ve İstanbul'da darbecilere karşı direnen Danyal Şimşek, Mehmet Şükrü Kıntaş ve Abdullah İrgin o gece yaşananlar anlattı.

İmam Hatip İbrahim Karadeniz'in Kuran-ı Kerim tilaveti ve Veysel Çelidemir'in kum sanatı video gösterisiyle başlayan program, İsmail Hakkı Ürün moderatörlüğünde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından o gece Türkiye'de yaşananlara ilişkin video görüntülerinin izletildiği programda, Kum Sanatı Sanatçısı Veysel Çelikdemir'in 15 Temmuz temalı gösterisi ise salonu dolduran vatandaşlara duygulu anlar yaşattı. Çelikdemir'in gösterinin sonunda kum sanatıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siluetini çizmesi de ayakta alkışlandı.

İsmail Hakkı Ürün, 15 Temmuz'da Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunlara ilişkin ve Türkiye üzerine yapılan planların Kars halkı tarafından da bertaraf edildiğine dikkat çekerek, '15 Temmuz gecesi Türkiye üzerine oynanan kanlı planları siz değerli Kars halkı, serhat ilinde sınır bekçisi olarak bozdunuz, sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bunlar kesinlikle bu milletin çocukları değillerdi. Çanakkale'nin ve bozguna uğradıkları birçok yenilginin öcünü almak isteyen güçlerdi bunlar. Allah'a şükürler olsun ki onların karşısında bir kez daha dedeleri gibi destan yazan Türk milleti vardı ve gereken cevabı bir kez daha verdi" diye konuştu.

15 Temmuz günü halkın kahramanca tankların önünde durduğunu vurgulayan Vali Rahmi Doğan, "Salonu dolduran bu yiğitler 15 Temmuz'da boş durmadı, tankların önüne çıktı. Yüreklerini ortaya koydular. O gece yapılması gereken ne varsa hepsini yaptılar. Karslı hemşehrilerime ayrıca şükranlarımı sunmak istiyorum. Tabi burada 16 tane tank çıktı. Ankara, İstanbul'da şehitlerimiz olduğu için Kars çok gündeme gelmedi ama 9'uncu Kolordu'ya bağlı 5 tugayın 4 tanesi isyan etti. 5 tugayın 2'si Kars'ta, 1'si Sarıkamış'ta 1'si Kars merkezde, Bir diğeri Ermenistan sınırını tutan sınır tugayı, birisi Doğubayazıt'taki tugay ve sadece isyan etmeyen sokağa çıkmayan Ağrı'daki tugay var" dedi

15 Temmuz'da Kars'taki başka bir gerçeği de katılımcılarla paylaşan Vali Doğan, "Tabi bu bölgenin seçilmiş olması 9'uncu Kolordu'ya bağlı 4 tugayın burada sokağa çıkmış olması da çok enteresandır. Çünkü darbeden önce Zekeriya Öz'ün Gürcistan'a geldiği ve orada bir takım toplantılar yapıldığı ifade edildi. Askeri kanadın yanında tüm sivil kanatların da darbeye iştirak ettiği darbe esnasında kurumların kenarında, bahçesinde bekleyerek darbenin başarılı olması halinde kurumları ele geçirme niyetleri ortaya çıktı" diye konuştu

Ardından 15 Temmuz'un İstanbul ve Ankara izlerini anlatan Abdullah İrgin, Mehmet Şükrü Kıntaş ve Danyal Şimşek'in o gece kameralara yansıyan görüntüleri sinevizyonda gösterildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da sık sık dile getirdiği, tankların egzoz borularına elbiselerini tıkayarak stop ettiren kahramanlar, tankları nasıl durduracaklarını daha önceden bilmediklerini bir sesin kendilerine bunu yapmaları gerektiğini söylediğini ifade ettiler. Bu sesin Hızır Aleyhisselam olduğuna inandıklarını kaydeden kahramanlar, moderatör dizi ve sinema oyuncusu İsmail Hakkı'nın 'o gece üzerinizde size bu cesareti verecek silah veya başka bir şey var mıydı?' sorusunu ise 'İmanımız vardı' diye yanıtladılar. Kahramanların bu cevabı salondan uzun süre alkış aldı.

Bayrakların bir an olsun indirilmediği ve sürekli tekbir seslerinin yükseldiği programa; Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkan Vekili Yakup Yıldız, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, kurum ve daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Kahramanları Kars'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement