15 Temmuz" Mektubu Chicago'daki Uluslararası Kongrede - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz" Mektubu Chicago'daki Uluslararası Kongrede

15 Temmuz" Mektubu Chicago\'daki Uluslararası Kongrede

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'in Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini anlatan mektubu, İngiltere Birmingham Üniversitesinin kuruluşu "International Seminar On Religious Education and Values" (ISREV) tarafından ABD'nin Chicago kentindeki...

14.11.2016 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'in Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini anlatan mektubu, İngiltere Birmingham Üniversitesinin kuruluşu "International Seminar On Religious Education and Values" (ISREV) tarafından ABD'nin Chicago kentindeki uluslararası kongrenin gündemine taşındı.

Ankara Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre; 15 Temmuz bu kez İngiltere Birmingham Üniversitesinde bir grup öğretim üyesi tarafından 1977'de kurulan, din ve değerler eğitiminin bilimsel araştırmalara dayalı olarak yürütülmesi konusunda faaliyet gösteren uluslararası alanda öncü akademik kuruluşlardan ISREV'in gündemine taşındı.

Kuruluşundan bu yana iki yılda bir farklı ülkelerdeki üniversitelerde kongre düzenleyen IRSEV, bu yıl 20'nci kongresini Ağustos ayında ABD'nin Chicago kentinde gerçekleştirdi. Kongrelerini geleneksel olarak temmuz ayında yapan IRSEV'in bu yılki buluşmasına, 15 Temmuz'daki darbe girişimi nedeniyle Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri katılamadı.

ISREV Yönetim Kurulu, bu konuda ne yapılabileceğine ilişkin mesajlarını Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ISREV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mualla Selçuk'a iletti.

Prof. Dr. Selçuk, bunun üzerine ISREV yönetimine, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'in 15 Temmuz darbe girişiminin dünya üniversiteleri nezdinde gerçekleriyle bilinmesi amacıyla 500 yabancı rektöre gönderdiği mektubu iletti.

"Tekrar huzur ve esenliğinize kavuşmanızı umuyoruz"

Rektör İbiş'in mektubu, Chicago'daki kongrede üyelerce okundu.

"Mektuba yıllık raporumuzda yer verdik ve bilgilendik." bilgisinin paylaşıldığı IRSEV'in yıllık raporunda, özetle şu ifadelere yer verildi:

"Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş'in yurt dışındaki 500 üniversiteye gönderdiği mektup sayesinde bilgilenmiş bulunmaktayız. ISREV 16'ncı Kongresini Ankara Üniversitesinde yapmıştı. Böylece dünyanın pek çok ülkesinin üniversitelerinden gelen ve birbirinden farklı din ve dünya görüşlerine sahip olan biz ISREV üyeleri, Ankara Üniversitesinin dostu olduk. Türkiye'nin içinde olduğu durumu anlamakta ve bunun için esef duymaktayız. En kısa zamanda tekrar istikrarınıza, huzur ve esenliğinize kavuşmanızı umuyoruz. Sevgili Türk meslektaşlarımız, ilerdeki ISREV toplantılarında sizi aramızda görmek istiyoruz. Böylece eğitim ve toplum hayatını ilgilendiren önemli ahlaki meselelere ilminizle ve bakış açınızla katkı vermenizi diliyoruz. Sizlerin ve ülkenizin güveni ve refahı kalplerimizde ve zihinlerimizdedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz' Mektubu Chicago'daki Uluslararası Kongrede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement