15 Temmuz Şehidi İçin Hatıra Ormanı Kuruldu - Son Dakika
Kültür Sanat

15 Temmuz Şehidi İçin Hatıra Ormanı Kuruldu

Bandırma'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde, helikopterden açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 15 Temmuz şehidi veteriner Ramazan Konuş adına hatıra ormanı kuruldu.

21.03.2018 21:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde, helikopterden açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 15 Temmuz şehidi veteriner Ramazan Konuş adına hatıra ormanı kuruldu.

Eti Maden İşletmeleri Bandırma Bor ve Asit Fabrikalarının Levent Mahallesi'nde bulunan sahasına kurulan orman için yapılan törende konuşan Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı, Ramazan Konuş'un 15 Temmuz 2016 yılındaki hain darbe girişiminde vatan bizim, vatan namahremin eline geçmesin diye yola çıkarak şehit olduğunu söyledi.

Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü ve Eti Maden İşletmeleri Bor ve Asit Fabrika Müdürlüğü olarak, şehidin bir hatıra ormanı olsun istediklerini ifade eden Nişancı şunları kaydetti:

"Bugün şehidimizin eşi Hacer Konuş ile birlikte Ramazan Konuş İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle fidan diktik ve şehidimizi yad ettik."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Ramazan Konuş kardeşimizi burada rahmetle, saygıyla, minnetle yad ediyoruz, ve anısını yaşatmak amacıyla da Eti Maden İşletmeleri Bor ve Asit Fabrikaları, böyle güzel bir alanı bize açtı. Anadolu coğrafyası bin yıldır şehit kanıyla sulandı. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafya da hep Ay Yıldızlı bayrağımızın dalgalanması adına şehit Ramazan Konuş gibi kardeşlerimiz gibi bizde tüm 80 milyon vatan evladı şehit olmaya hazırız.

Bayrak inmeyecek, Ezan dinmeyecek. Bu topraklarda kıyamete kadar biz, hür ve özgür olarak inşallah yaşamaya devam edeceğiz. Öğrencilerimiz ağaç dikecekler, hem de şehidimizin anısına bir hatıra ormanı yaratacağız, Bir vefa borcu olaraktan da bunu elbirliğiyle Bandırma'da bugün yerine getiriyoruz."

Eti Maden İşletmeleri Bor ve Asit Fabrikaları Müdürü Münir Yahşi de, "Atık sahalarımızın rehabilitasyonu amacıyla, atık sahalarının üzeri bitkisel toprak ile kapatılıyor. Üzerine bitki ile ağaçlandırıyoruz. Daha önce buraya 10 bin 784 adet fidan diktik. Bugünde Şehidimiz Ramazan Konuş'un anısına bir hatıra ormanı tesis edeceğiz. Vatanımız milletimize hayırlı olsun." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 15 Temmuz Şehidi İçin Hatıra Ormanı Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement