15 Temmuz Şehidi Okulunda Anıldı - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Şehidi Okulunda Anıldı

15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu, öğrenim gördüğü Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde düzenlenen programla anıldı.

14.07.2017 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu, öğrenim gördüğü Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde düzenlenen programla anıldı.

Şehit Ağaroğlu'nun isminin verildiği amfide düzenlenen programa Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tuğgeneral Nurettin Alkan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özen, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İbiş, 15 Temmuz'da diyalog maskesi takan alçak örgüt ve insanların sahte yüzlerini gördüklerini söyledi.

15 Temmuz'un devleti ele geçirme planının son perdesi olduğuna işaret eden İbiş, Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy ve askeri casusluk davalarında bu ülkenin vatansever insanlarının uydurma deliller ve sahte suçlarla yargılandığını ve hapis yattığını gördüklerini anlattı.

İbiş, 15 Temmuz'un önemine değinerek, "Aslında 15 Temmuz, hain örgütün bittiği gündür. Bitiminin başladığı gündür. O alçakların hesap vereceği günlerin başladığı bir süreçtir ama bunun yanı sıra elbette hep beraber o milli beraberlik, milli birlik, milli irade ruhunun da tekrar hissedildiği, canlandırıldığı, yükseltildiği de bir gündür." diye konuştu.

Şehit Yasin Naci Ağaroğlu'nun demokrasi, cumhuriyet, adalet, hukuk için darbe girişimine engel olmaya çalıştığına dikkati çeken İbiş, onunla gurur duyduklarını söyledi.

Törene katılanlar, daha sonra şehit Ağaroğlu'nun fotoğrafının bulunduğu masaya karanfil bıraktı.

Masada ayrıca bu yıl ilk kez düzenlenen ve Hukuk Fakültesi'nin ev sahibi olduğu "Yasin Naci Ağaroğlu Salon Futbolu Turnuvası"nın birincilik kupası da yer aldı.

Amfi girişinde Anadolu Ajansının (AA) darbe girişimi sırasında çektiği fotoğraflar da sergilendi.

Okul arkadaşı, şehit Ağaroğlu'nu anlattı

Şehit Ağaroğlu'nun okul arkadaşı Burak Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi yatsı namazını kıldıktan sonra televizyondan ve internetten darbe girişimi olduğunu öğrendiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine sokağa çıkmak için hazırlandıklarını söyledi.

Sokağa gelip gelmeyeceğini sordukları şehit Yasin'in, "Ben daha yatsıyı kılmadım. Kılıp sonra geleceğim." dediğini ifade eden Keskin, üç arkadaşıyla önce Kızılay'a, ardından da Genelkurmay Başkanlığının önüne geldiklerini anlattı.

Keskin, namlusunun ucuyla polis aracını sürükleyen tankın insanları köprüden aşağıya düşürmesiyle şoka uğradıklarını kaydederek, helikopterlerden açılan ateşten korunmak için Genelkurmay'ın duvarlarına saklandıklarını dile getirdi.

"Yasin Naci şehit oldu"

Daha sonra Yasin Naci Ağaroğlu ile yurt müdürünün yanlarına geldiğini belirten Keskin, dört bir yanlarından ateş açıldığını ifade etti.

Keskin, şöyle konuştu:

"Karşının daha güvenli olduğunu gördüm ama ortada yol var. Yolda da açık hedef konumundasın. Riski göze aldım. Bilal benimle geldi. Yasin gelmek istemedi, elimi bıraktı. Yasin, Cihan ağabey ve Mehmet Emir orada kaldı. Yasin beni aradı, açtım, hatlar dolu olduğu için ses gelmedi. Sonra ben onu aradım. Yine ses yoktu. Helikopter taramasında koşa koşa yurda gidiyoruz. Yoldayken Cihan ağabey aradı. 'Burak, ben yaralıyım. Yasin Naci şehit oldu. Yurda gidin, ailesine haber verin.' dedi. Yasin'e müthiş bir şekilde üzüldüm."

Yurda ulaştıklarında Yasin'in ailesine durumu nasıl anlatacaklarını düşündüklerini dile getiren Keskin, cesedi arkadaşlarının teşhis ettiğini söyledi.

Keskin, Yedigöller'e düzenlenen gezi sırasında Yasin ile yan yana oturduklarını ve omzunda uyuduğunu anlatarak, "Geziye Yasin'i ben ikna etmiştim. 'Burak buraya bir daha gidilmez mi?' demişti. Sonra o mesajları okudum. Buraya muhtemelen bir daha gidilecek ama Yasin Naci vefat etti. Onun bunu yazmasını ve benim onu görüp duygulanmamı unutamıyorum." diye konuştu.

Diplomasını ailesi almıştı

Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisiyken Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerince gerçekleştirilen darbe girişimini engellemek için Genelkurmay Başkanlığı önüne gelen Ağaroğlu, helikopterden açılan ateş sonucu şehit olmuştu.

Şehit Ağaroğlu'nun diplomasını 5 Ağustos 2016'da düzenlenen törende ailesi almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Şehidi Okulunda Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement