15 Temmuz Şehidi Polis Memuru Kılınç, Antalya'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Şehidi Polis Memuru Kılınç, Antalya'da Anıldı

15 Temmuz şehidi polis memur Muhammet Oğuz Kılınç, Antalya'daki mezarı başında törenle anıldı.

11.07.2017 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz şehidi polis memur Muhammet Oğuz Kılınç, Antalya'daki mezarı başında törenle anıldı. Şehit polisin annesi Meltem Kılınç, "15 Temmuz zaferdir ve biz bu zaferi kutluyoruz. Oğlumun doğum gününü kutluyoruz" dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevliyken geçici görevle Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne gönderildikten sonra meydana gelen çatışmada şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç için Antalya'da tören düzenlendi. Uncalı Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'ndeki törene baba Zeki ve anne Meltem Kılınç, şehidin kardeşleri Gamze ve Onur Kılınç, akrabaları, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Atay Uslu, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Tugay Komutanı Albay Tahir Savran, Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve protokolden birçok isim katıldı. Törende duygu dolu anlar yaşandı. Mezarlığa ilk gelenler arasında yer alan Kılınç ailesi, şehit çocuklarının mezarına karanfil bıraktı.

'BİNLERCE EVLAT KAZANDIK'

Gözyaşlarını tutamayan Kılınç ailesi, taziyeleri kabul etti. Tören öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan ve oğlu gibi kendisi de polis olan Zeki Kılınç, evladını bayrağın inmemesi için şehit verdiklerini söyledi. Şehitler tepesinin hiç boş kalmayacağını belirten Kılınç, "Evlatlarımız 15 Temmuz'da görevlerini ecdadına yakışır şekilde yerine getirdi. Evlatlarımız peygamberimize komşu oldu. Yaşadığımız sürece bayrağın dalgalanması için mücadele edeceğiz. Türk milleti şehitlerine sahip çıkmıştır. Bir tarafta vatan hainleri varken, bir tarafta da vatan kahramanları var. Kahramanların gittiği yer cennettir. Vatan hainleri ise hesabını vermektedir. Fırat Kalkanı harekatıyla hainler içerde ve dışarıda cezalandırılmaktadır. Bizler vatanımız için bir evladımızı vermiş olabiliriz, ama binlerce Muhammet Oğuzlar, Ömer Halisdemirler kazandık" dedi.

'NE EVLATSIZ NE VATANSIZ YAŞANIYOR'

Törende gözyaşları dinmeyen anne Meltem Kılınç ise 15 Temmuz'u oğlunun doğum günü olarak nitelendirdi. Kılınç, "15 Temmuz zaferdir ve biz bu zaferi kutluyoruz. Oğlumun doğum gününü kutluyoruz. Vatan sağolsun ama çok zor. Evlat acısı inanılmaz derecede çok zor. Bir anneye evlat mı can mı diye sorsalar evlattır. Fakat evlat sevgisi ile vatan sevgisi çok farklıdır. Ne vatansız ne de evlatsız yaşanıyor. Benim evladım şehit olarak çok güzel yerlere gitti" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Meltem Kılınç, "15 Temmuz'u özel bir gün olmaktan çıkarmak isteyenler var. Bunlara hakkımı helal etmiyorum. Dünya ülkelerinin gözleri bizim ülkemizde. Vatan hainleri ülkemizin peşini bıraksınlar artık" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER DE KATILDI

Törende şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Protokol üyeleri de şehit Kılınç'ın mezarına karanfil bıraktı. Protokol, askeri şehitliği de ziyaret etti. Törene katılan şehit polisin yakınlarından bazıları dualar okunduğu sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Törene, şehidin adının verildiği Oğuz Kılınç Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin öğrencileri de katıldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Şehidi Polis Memuru Kılınç, Antalya'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement