15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasına ilişkin, "Millet olarak sabırlıyız. Adaletin yerine geleceğine de inanıyoruz.

11.10.2017 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasına ilişkin, "Millet olarak sabırlıyız. Adaletin yerine geleceğine de inanıyoruz." dedi.

Pendik Belediye Başkanı Şahin, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde 34 kişinin şehit edilmesine ilişkin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasını izlemek üzere geldikleri Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Şahin, sanıkların birtakım talimatlarla aynı şeyleri ezberleyerek söylediklerinin farkında olduklarını söyledi.

Bazı kişilerin davayı "tiyatro"ya çevirmek istediğini ama Türk yargısına da milletin duyarlılığına da inandığını belirten Şahin, "Bütün alemi aptal yerine koymaya çalışan bir anlayışın farkındayız. Millet olarak sabırlıyız. Adaletin yerine geleceğine de inanıyoruz.

Millet olarak bu davanın arkasındayız. Sonuna kadar da bu davanın adaletle ve selametle sonuçlanması noktasında sağlam duruşumuzu devam ettireceğiz." diye konuştu.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 34 şehit verildiğini hatırlatarak, "O kardeşlerimizin katilleri içeride şu anda bağımsız yargı huzurunda hesap veriyor. İnanıyoruz ki adalet yerini bulacak. 34 kardeşimizin katilleri, hak ettikleri cezalara çarptırılacak." ifadelerini kullandı.

Erdem, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanları lanetlediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"34 kardeşimiz, vatan, bayrak, millet adına canlarını feda etti ama içerideki sanıklara bakılırsa 'onlar masum, adeta uzaydan birileri gelmiş 34 kardeşimizi şehit etmiş...' Adalet yerini bulacak, milletimiz onları hiçbir zaman affetmeyecek. Tarih de onları lanetleyecek. Bu kadar vatana ihaneti son yüzyıl içerisinde bu şekliyle bu millet yaşamamıştı. Şehitlerimizin kanı inşallah yerde kalmayacak. Özellikle milletimizin arzusu olan ağırlaştırılmış müebbet cezalarla, 'vatana ihanet' suçundan bu hainler yargılanacak, adalet yerini bulacak."

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yüreklerin yaralı olduğunu söyledi.

Adaletin yerini eninde sonunda bulacağına işaret eden Can, davanın hafta boyunca devam edeceğini kaydetti.

Can, sanıkların savunmalarına değinerek, "Ne kadar inkar ederse etsinler, hadise apaçık ortadadır." dedi.

"Adaletin bir an evvel tecelli etmesini istiyoruz"

Sanatçı Uğur Işılak da AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin, FETÖ'nün son hamlesi olduğunu belirtti.

FETÖ'nün suçüstü yakalandığını anlatan Işılak, "Davalar devam ediyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde vatan için canlarını feda eden 34 şehidimizin davası görülüyor. Şu anda sanıkları dinliyoruz. 143 sanık var. Mutlaka bunların içerisinde kasti olarak bu işin içinde olmayanlar da var fakat olanların da olduğunu biliyoruz. Bu noktada adaletin bir an evvel tecelli etmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası - Son Dakika


Advertisement