15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası Yarına Ertelendi - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası Yarına Ertelendi

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası Yarına Ertelendi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşanan olaylara ilişkin 135'i tutuklu 143 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması sona erdi.

11.10.2017 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşanan olaylara ilişkin 135'i tutuklu 143 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması sona erdi. Duruşma yarın sanık savunmalarıyla devam edecek. Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında reklamcı Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da aralarında bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşanan olaylara ilişkin 135'i tutuklu 143 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesinin karşısındaki 25. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar cezaevinden getirildi. Müşteki, izleyici ve sanık yakınlarının da yer aldığı duruşmada, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına avukat Ömer Faruk Karagüzel ile Başbakanlık adına avukat Yasin Şamlı'nın da bulunduğu müşteki avukatları ile sanıkların avukatları da duruşmada hazır bulundu. Sanık ve müşteki yakınlarının yanı sıra duruşmaya CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin katıldı. Duruşmada sanıklar Özcan Oduncu, Aykut Şafak Kaya, Ferhat Kaya, Cengiz Varol, Yunus Emre Köse, Halil Telli, Erdoğan Nantu ve Ertuğrul Çeliker savunma yaptı. Sanık savunmalarının ardından duruşma yarına ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olayların, darbeci askerlerin 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde tanklarla çıkmasıyla başladığı anlatılmıştı.

İddianamede, aralarında subayların da bulunduğu 30 rütbeli asker, 47 askeri öğrenci olmak üzere toplam 135'i tutuklu 143 kişi sanık olarak yer alırken, sanıkların 'TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' ve 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ile 'Kasten öldürme' suçlarından 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenmişti.

İddianamede bazı sanıkların, diğer suçlamaların yanı sıra, 'Silahla kasten yaralama', 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Mala zarar verme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılmaları talep edilmişti.

(Gamze Erdemir - Murat Delice/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası Yarına Ertelendi - Son Dakika


Advertisement