15 Temmuz Şehitleri Anısına Dev Türk Bayrağı Yapıyor - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Şehitleri Anısına Dev Türk Bayrağı Yapıyor

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde daha önce Dağlıca şehitleri için çakıl taşlarıyla 220, çocuklar için 217 ve gençler için 300 metrekarelik Türk bayrakları yaparak armağan eden 64 yaşındaki Turan Kaplan, aynı tepeye bu kez 15 Temmuz darbe girişimi şehitleri için 600 metrekarelik Türk...

01.07.2017 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde daha önce Dağlıca şehitleri için çakıl taşlarıyla 220, çocuklar için 217 ve gençler için 300 metrekarelik Türk bayrakları yaparak armağan eden 64 yaşındaki Turan Kaplan, aynı tepeye bu kez 15 Temmuz darbe girişimi şehitleri için 600 metrekarelik Türk bayrağı yapıyor.

Sandıklı Hüseyin Develi Huzurevi'nde yaklaşık 3 yıldan bu yana kalan emekli Turan Kaplan, 2015 yılında Dağlıca- Yüksekova karayolunda 16 askerin şehit olduğu saldırıdan büyük üzüntü duyarak şehitler anısına Timurlenk Tepesi'nin bir yamacına çakıl taşları ile 220 metrekarelik Türk bayrağı yaptı. Kaplan, 2016 yılında aynı yamaca 217 metrekarelik bir Türk bayrağı daha yaparak 23 Nisan'da çocuklara armağan etti. Turan Kaplan, ardından aynı yamaçta, ilk bayrağın yaklaşık 500 metre üst kısmına 300 metrekarelik bir bayrak daha yaparak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nda gençlere armağan etti.

DÖRDÜNCÜ BAYRAK DİYARBAKIR'DA

Turan Kaplan'ın bu davranışı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın dikkatini çekti. Akar tarafından Afyonkarahisar'a gönderilen ve üzerinde Atatürk fotoğrafı bulunan bir plaket askeri yetkililer tarafından Turan Kaplan'a teslim edildi. Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne bağlı Aygün Jandarma Karakol Komutanlığı'nın isteği üzerine Turan Kaplan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bölgede asker ve korucuların yardımıyla 11 günde şehitler anısına 966 metrekarelik çakıldan Türk bayrağı yaptı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN BAYRAK YAPIYOR

Yaptığı çalışmayla takdir toplayan Turan Kaplan şimdi de aynı tepenin diğer yamacına 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan sivil, asker ve polisler anısına 600 metrekarelik Türk bayrağı yapıyor. Çalışmalarına 2 ay önce başlayan Kaplan, bayrağı darbe girişiminin yıldönümüne yetiştirmek için aralıksız çalışıyor. Her gün saat 05.30'da Timurlenk Tepesi'ne giden Turan Kaplan, saat 20.30'a kadar topladığı taşları el arabasıyla yamaca taşıyarak diziyor. Turan Kaplan, 15 Temmuz'dan önce tamamlamayı hedeflediği bayrağı 15 Temmuz şehitlerine armağan edeceğini söyledi.

Aynı tepeye 4'üncü bayrağı yaptığını belirten Turan Kaplan, bayrağı zamanında bitirmeyi umduğunu ifade etti. Tek başına çalışan Kaplan, "Bayramda bile hiçbir yere gitmedim. Bayramın ilk ve ikinci gününde de burada çalıştım. 600 metrekare büyüklüğünde olacak. Boyasını, cilasını kendi imkanlarımla emekli maaşımla karşılıyorum" dedi.

ANNE VE BABASININ MEZARINA DAHİ GİTMEDİ

Bayrağı yapmaya daha önce başlamak istediğini kasık fıtığı nedeniyle ameliyat olduğunu anlatan Turan Kaplan, "İyileşmem zaman aldı. Bundan dolayı biraz gecikti. Tamamlandığında açılışına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere tüm devlet büyüklerimizi bekliyorum. Bayramda anne ve babamın mezarına dahi gidemedim. Tek amacım; şehitlerin bayrağını yetiştirmek. Ha annemin kabrine gitmişim ha şehidimin bayrağını yapmaya gelmişim hiç fark etmez" diye konuştu. - Sandıklıafyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Şehitleri Anısına Dev Türk Bayrağı Yapıyor - Son Dakika


Advertisement