15 Temmuz Şehitleri Orhanlı Gişelerde Anıldı - Son Dakika
Genel

15 Temmuz Şehitleri Orhanlı Gişelerde Anıldı

15 Temmuz Şehitleri Orhanlı Gişelerde anıldıİSTANBUL - 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi esnasında şehit olan vatandaşlar şehit oldukları Orhanlı Gişelerde düzenlenen törenle anıldı Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen programda 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde...

14.07.2017 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz Şehitleri Orhanlı Gişelerde anıldı

İSTANBUL - 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi esnasında şehit olan vatandaşlar şehit oldukları Orhanlı Gişelerde düzenlenen törenle anıldı

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen programda 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde esnasında Orhanlı Gişeleri'nde şehit olanlar anıldı. . Anma programına Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, 15 Temmuz Şehitlerinin yakınlarıyla gaziler ve vatandaşlar katıldı. Anma programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak ilçe müftüsü Burhan Keleş tarafından dua yaptırıldı. Vatandaşlar yapılan duaya eşlik etti.

Anma programında konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Orhanlı Gişeleri 15 Temmuz'da en büyük destanların yazıldığı yerlerden biridir. Ülkemizi bölmeye cennet vatanımızı işgal etmeye kalkışan FETÖ hainlerine karşı vatan sevgisiyle yazılan destan tüm dünyaya örnek olmuş, necip milletimiz vatan sevgisini gözler önüne sermiştir. Devletimizi ortadan kaldırmak isteyenler direnişimiz karşısında şaşkına dönmüş, kuklaları ve onların uşakları bozguna uğramıştır. 15 Temmuz yeni bir mücadelenin dönüm noktasıydı. Dirilişimizin anahtarıydı" dedi.

Orhanlı Gişeleri'ndeki direnişin önemine değinen Başkan Keskin, "Özellikle Anadolu Otobanı'ndan tankların araçların geldiğinin bilgisi bize ulaştığında hemşerilerimizin otobanı kesmesini rica etmiştik. Bu kesilen otobandan silahlı 3 otobüs o zaman ki ismiyle Boğaziçi Köprüsü'ne gidememişti. Gitmiş olsaydı oradaki katliam daha farkı olabilirdi. Sultanbeyli halkımız bunu engelledi" diye konuştu.

Tekerlekli sandalyesiyle anma programına katılan Orhanlı Gişelerde vurularak gazi olan Ayşenur Tolun, "O gece Allah ve vatan için yola çıktık. Hainleri televizyonda o şekilde görünce ülkemiz işgal etmek istediklerini görünce yerimizde duramadık ve buraya geldik. Geldiğimizde burada büyük bir kalabalık vardı. Ne olduğunu anlamaya çalışırken gişelere iki tane askeri araç geldi. Geldikleri gibi araçlarından inerken taramaya başladılar hepimizi. Kurşun omurgama isabet etti. hastaneye yetiştirildim. Şehitler verdik, bacağımı kaybettik . Allah bize mucizelerini gösteriyor, kaybedenler onlar olacak" dedi.

15 Temmuz Şehitleri Orhanlı Gişelerde Anıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 15 Temmuz Şehitleri Orhanlı Gişelerde Anıldı - Son Dakika


Advertisement