15 Temmuz Şehitleri Times Meydanı'nda Anıldı - New - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Şehitleri Times Meydanı'nda Anıldı - New

New York'taki Times Meydanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında tören düzenlendi.

15.07.2017 22:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

New York'taki Times Meydanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında tören düzenlendi.

Cihannüma USA derneği tarafından organize edilen törene, ABD'deki Türk toplumunun yanı sıra bazı Müslüman ülkelerin temsilcileri de katıldı.

Törende şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Katılımcılar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Darbe girişimine ilişkin fotoğraflar ve Türk bayrakları taşıyan göstericiler, Times Meydanı'ndaki bir köşeye de şehitler anısına karanfiller bıraktı.

Törende konuşan Cihannüma USA Başkanı Levent Ali Yıldız, Türk demokrasisini savunmak üzere bir yılın ardından yine Times Meydanı'nda buluştuklarını söyledi.

"Türk Amerikan toplumu olarak tam bir sene önce bu saatlerde buradaydık." diyen Yıldız, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in bir an önce Türk adaletine teslim edilmesi için ABD halkı ve hükümetine çağrıda bulunduklarını söyledi.

Meydanda, darbe girişimi ve FETÖ'nün iç yüzünü anlatan 5 bin bildiri ve şehitler için karanfil dağıttıklarını kaydeden Yıldız, "Karanfiller şehitlerimize sunduğumuz sevgimizin timsali. Onların ölmediğini, kalbimizde yaşadıklarını göstermek istedik." dedi.

Somali, Suudi Arabistan, Bosna Hersek, Karadağ gibi ülkelerden destek için törene katılanlar olduğunu ifade eden Yıldız, katılımcıların çoğunun çocuklarıyla törene geldiklerini ve gelecek nesillere 15 Temmuz ruhunu aşılamak istediklerini belirtti.

FETÖ'nün 20 yıldır ABD'de yatırım yaptığına dikkati çeken Yıldız, kendilerinin ise doğruları Amerikan toplumuna anlatmak için faaliyetler yürüttüklerini dile getirdi.

Amerikan toplumuna da mesaj gönderen Yıldız, Fetullah Gülen'in 18 yıldır ABD'de yaşadığını hatırlatarak, "ABD'den Fetullah Gülen'i bir an evvel yüce Türk yargısına teslim etmesini ve müttefikliğin gereğince davranmasını istiyoruz." diye konuştu.

Bu darbe girişiminden gerekli derslerin alınması gerektiğini de vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu yaşadığımız olumsuz gelişmeden inşallah gerekli dersleri çıkarırız. Bir daha asla hain darbecilerin 'yatakta basılıp şafakta asılacaklar.' diye hayaller kurmalarına müsade etmeyiz. Türk halkı bir daha 15 Temmuz gibi bir faciayı yaşamaz diye ümit ediyorum."

"Sonunda Tayyip Erdoğan kazandı diye çok sevindim"

Törene annesiyle katılan kimyager Esra Keşci, darbe girişimini ilk duyduğunda inanamadığını söyleyerek, "İnanılmaz bir olaydı. Gerçekleşmemiş olması çok büyük bir başarı. İnsanların hayatlarını feda ederek bunu önlemeleri çok önemli. Türkiye'de yaşananları eskiden çok takip etmezdim ama o tarihten beri artık her gün haberleri dinliyorum." dedi.

Bazı ülkelerin Türkiye'de yaşananlara kayıtsız kalmasını eleştiren Keşci, bu ülkelerin de olayları anlamasını umduğunu söyledi.

Anne Ayşe Keşci, "Ben çok üzüldüm. Sonunda Tayyip Erdoğan kazandı diye çok sevindim. 'Şükür Türkiye kurtardı.' dedim. Halk sokağa çıktı, çıkmasaydı kurtaramazdı. Halka çok teşekkür ediyorum onlar sayesinde yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konya'dan ABD'deki torunlarını ziyarete gelen Mehmet Gökdemir de Türk toplumunun ABD'deki birlik beraberliğinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "Allah memleketimize bir daha böyle darbeleri yaşatmasın. Birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Şehitleri Times Meydanı'nda Anıldı - New - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Amasya'da hissedilen depremden dakikalar sonra korkutan yangın
    22:17 Amasya'da hissedilen depremden dakikalar sonra korkutan yangın

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi. Depremden dakikalar sonra Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Gemibükü köyünde bir ahırda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyerek bitişikteki samanlığa sıçradı. Yangına müdahale eden ekiplerin söndürme çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Denizli'de U dönüşü yapmak isteyen otomobile motosiklet çarptı, genç sürücü hayatını kaybetti
    22:17 Denizli'de U dönüşü yapmak isteyen otomobile motosiklet çarptı, genç sürücü hayatını kaybetti

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, U dönüşü yapmak isteyen bir otomobile motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü olan genç yaşamını yitirdi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu
    22:13 Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında bulunan mermer bloklarda hasar meydana geldi. Şarkışla Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, depremin ilçede hissedildiği ancak herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi. Cami yapısında herhangi bir hasar oluşmadığı ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin iletilmesi gerektiği ifade edildi.

  • Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı
    22:11 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı

    Tokat'ta meydana gelen depremden kaçarken yaralanan yaşlı kadın, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Nazile Yeşilkaya ocakta madımak yemeği yaparken üstüne betondan tuğlalar düştüğünü ve bayıldığını ifade etti.


Advertisement