15 Temmuz Sergiyle Anlatılıyor - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Sergiyle Anlatılıyor

15 Temmuz Sergiyle Anlatılıyor

15 Temmuz Demokrasi Nöbeti ve Şehitleri Anma Programları kapsamında organize edilen "Milli İradenin Yükselişi ile 15 Temmuz Vatan Savunması" Resim sergileri açıldı.

13.07.2017 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansının katkılarıyla açılan sergilerden "Milli İradenin Yükselişi" sergisi Millet Meydanın da, "15 Temmuz Vatan Savunması Sergisi de" Soykan Parkı Yeni Camii önünde Malatyalıların beğenisine sunuldu.

Sergilerin açılış programına Vali Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen, ESOB Başkanı Şevket Keskin, il müdürleri, daire başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.

POLAT:15 TEMMUZDA HAİNLER ORTAYA ÇIKTI

Kısa bir açılış konuşması yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 15 Temmuzun hainlerin ortaya çıktığı gün olduğunu belirterek, "Bu hainler milletin silahlarını, toplarını, tüfeklerini millete doğrulttular. Ama millet onların karşısına sadece göğüslerindeki imanla, dillerindeki tekbirle, kalplerindeki vatan sevgisiyle karşı koydular" dedi.

GÜRKAN:BU ÜLKEYİ KİMSE BÖLEMEZ, PARÇALAYAMAZ

15 Temmuzun Türkiye'de darbe yapıp yönetime el koymaktan da öte Türkiye'yi Iraklaştırma, Suriyeleştirmeye yönelik bir operasyon olduğunu belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Amaçları Türkiye'de yıllarca sürecek bir iç savaş çıkarmaktı. Onlar bir gerçeği göremediler. Türk Milleti'nin manevi hamurunun şehit kanlarıyla yoğrulduğunu göremediler. Bu milletin mayası sağlam temeller üzerine kurulu. Kimse bölemez, parçalayamaz" dedi.

ÇAKIR: MİLLET DEVLETİNE, BAYRAĞINA, İSTİKBALİNE SAHİP ÇIKTI

15 Temmuz hiçbir zaman unutulmayacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 15 Temmuzun 1. yıl dönümünde ortaklaşa güzel programlar yaptıklarını, bütün Malatyalıların bu programlarda şehitleri, gazileri anacağını, gelecek nesillere neler yaşadıklarını bir kez daha göstereceklerini söyledi.

15 Temmuz Millet Meydanında sabahlayacaklarını ifade eden Başkan Çakır, "15 Temmuz'u unutursak o zaman kaybederiz. O günü anlatmalıyız. Ülkemiz hain bir başkaldırışla karşı karşıyaydı. Savaş provası yaptılar. 30 terör örgütü destekçileriyle beraber saldırmaya başladı. Hepsinin nereden beslendiğini, perdenin gerisini Millet biliyor. 15 Temmuz da Milletin gösterdiği şuur Dünya da hayranlık uyandırdı. Herkes ülkemize gıpta ile baktı. Millet bayrağına, devletine sahip çıktı. Bütün Malatyalıları Millet Meydanına bekliyor. Aynı duruşu bir daha dünyaya gösterelim" şeklinde konuştu.

KABAN: MALATYALILAR O GECE BÜYÜK DESTAN YAZMIŞ

Malatya Valisi Ali Kaban'da yaptığı konuşmada Türk Milletinin 15 Temmuz da tarihi bir destan yazdığını belirterek, "O dönem ben Zonguldak valisiydim. Buraya geldiğimde Malatya da yaşananları dinledim. Dinlediğim şekliyle Malatyalılar o gece büyük destan yazmışlar. Biz Zonguldak'ta bir sorun yaşamadık. Anarşik duruma karşı Malatyalılar gönülleriyle bu duruma karşı gelmişler. Türkiye'nin her yerinde bu durumu yaşayan insanların hepsi bu destanın kahramanlarıdır. Bu anlamda bütün Malatyalıları saygıyla sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından "Milli İradenin Yükselişi ile 15 Temmuz Vatan Savunması" Resim sergileri açılış kurdeleleri kesildi. Her iki sergide toplam 125 fotoğraf sergilenirken, sergilerin 17 Temmuz Pazartesi gününe kadar açık olacağı belirtildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Sergiyle Anlatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement