15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı

Sivas 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programları gerçekleştirildi.

15.07.2021 18:32  Güncelleme: 00:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programları gerçekleştirildi.

Sivas'ta etkinlikler AK Parti İl Teşkilatı tarafından tarihi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasıyla devam etti.

Burada konuşan AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, 15 Temmuz 2016'da Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisine sızmış FETÖ mensubu bir grup vatan haininin darbe girişiminde bulunduğunu belirterek, "Devletimizin bekasına, milletimizin geleceğine kastetmeye çalışmışlardır. Ancak necip Türk milletimizin feraseti ve cesareti ile bu aklı kiralık dış güçlerin maşası olan vatan hainleri püskürtülmüş yüce Türk milleti kadim devletini ve demokrasisini canı pahasına korumuştur." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde valilik tarafından organize edilen anma programı gerçekleştirildi.

Program öncesi 15 Temmuz anı defterini imzalayan Vali Salih Ayhan, 5 yıl önce 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin halkın cesareti ve dik duruşuyla geri püskürtüldüğünü dile getirerek, hiçbir gücün ve terör örgütünün Türkiye'yi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinden alıkoyamayacağını söyledi.

Ayhan, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında, terörle mücadelede, 15 Temmuz hain kalkışma planında ve sınır ötesi operasyonlarda şehit düşen kahramanlarımızı minnetle yad ediyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. Allah bizlere bir kez daha 15 Temmuzlar yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

Ayhan'ın konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterileri, kahramanlık türküleri ve mehteran konseriyle devam etti.

Öte yandan, Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü de gün içinde tarihi Ulu Cami'de 15 Temmuz şehitleri için mevlit programı düzenledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement