16. İstanbul Ulusal Mutfak Günleri - Son Dakika
Güncel

16. İstanbul Ulusal Mutfak Günleri

İstanbul'da düzenlenen 16. Ulusal Mutfak Günleri'nde büyük bir başarı elde ederek 22 ödül almaya hak kazanan İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine madalya verildi.

07.03.2018 20:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da düzenlenen 16. Ulusal Mutfak Günleri'nde büyük bir başarı elde ederek 22 ödül almaya hak kazanan İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine madalya verildi.

Türkiye'nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan 16. İstanbul Ulusal Mutfak Günleri organizasyonunda 64 okul arasında Bolu'yu temsil eden İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazandığı 22 madalya ile en başarılı okul oldu.

70'in üzerinde kategoride 30'dan fazla ülkenin ve 2 bin 800 kişinin yarıştığı yarışmalarda İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yıl 22 öğrenci ile katıldığı etkinlikte Yılın En İyi Lisesi, Modern Türk Mutfağı, Restoran Tatlı Tabağı Yarışması ve Ana yemek Yarışması Kategorilerinde altın madalya, Modern Türk Mutfağı, Aşçı Balık Yarışması, Ana yemek Yarışması ve Restoran Tatlı Tabağı Yarışması kategorilerinde gümüş ve Restoran Tatlı Tabağı Yarışması bronz madalya kazandı.

Toplam 8 altın, 13 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak Bolu'ya dönen İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 64 okul arasından en fazla madalya kazanan okul olma şansını da yakaladı.

Bolu'ya dönen başarılı öğrenciler için İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tekrar ödül töreni düzenlendi.

Törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, okul müdürleri, okul öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Vali Baruş, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Sizin gelecekteki başarılarınız aynı zamanda güçlü Türkiye'nin başarıları olacak. Bugün ülkemizin kat ettiği mesafe sayesinde Türk insanı dünyada kendine son derece güçlü bir özgüven içerisinde gezebiliyor ve tüm dünyaya bu milletin ne kadar güçlü olduğunu gururla anlatabiliyor. İşte bu gurur günlerinden birini yaşıyoruz. 16. İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri programında bizleri temsil eden okulumuz, yarışmaya katıldığı 22 öğrencisi ile çok üstün bir başarı elde etti. Kendilerini tebrik ediyorum."

Baruş ayrıca, Osmanlı saray mutfağında Bolulu aşçıların çalıştığını anımsatarak, "Bir yerde aşçı olarak çalışabilmek için güvenilir olmanız lazım. Bugün gururla söylüyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde çalışan aşçılarımızın büyük çoğunluğu Boluludur." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından bu sene 16'ıncısı düzenlenen yarışmaya İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden katılan ve madalya almaya hak kazanan 22 öğrenciye madalyaları Bolu Valisi Aydın Baruş ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 16. İstanbul Ulusal Mutfak Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.


Advertisement