16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Kültür Sanat

16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne Doğru

Bu yıl 16'ncısı düzenlenecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali 2-25 Mayıs tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak.

04.04.2017 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 16'ncısı düzenlenecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali 2-25 Mayıs tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak.

Festival komitesinden yapılan açıklamaya göre, etkinlikleriyle Mersin'in ulusal ve uluslararası alanda sesi olmaya devam eden Mersin Uluslararası Müzik Festivali, dünyanın en prestijli festivallerinde boy gösteren gözde sanatçı ve müzik gruplarını 2-25 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacak.

Festival kapsamında ilk etkinlik, bu yıl "Mersin Limanın Ritmini Arıyor" sloganıyla düzenlenen 7. Beste Yarışması olacak. En fazla 6 kişilik perküsyon grubu için düzenlenen yarışmanın kazananı 2 Mayıs Salı günü saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezinde düzenlenecek etkinlikte belli olacak.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın 5 Mayıs Cuma günü saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezinde vereceği festivalin açılış konserinde ise şef Ali Hoca, Türk operasının yıldız ismi Murat Karahan ve Gürcistan'ın genç opera yıldızı Teona Dvali ile aynı sahnede yer alarak dinleyenlerine müzik şöleni sunacak.

Musa Eroğlu'nun açık hava konseriyle 6 Mayıs Cumartesi saat 20.00'de Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu'nda hayranlarıyla buluşacağı festivalde, orkestra şefi ve piyanist İbrahim Yazıcı da Berfin Aksu ile 9 Mayıs 2017 Salı günü saat 20.00'de Mersin Üniversitesi Nevit Kodallı Konser Salonu'nda sahne alacak.

Mersin Polifonik Korolar Derneği'nin her sene düzenlediği Nevit Kodallı Korolar Şenliği, bu yıl da festival kapsamında gerçekleştirilecek. Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen korolarla birlikte 12-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan şenlik, ilk gün 13.30 ile 20.00 saatleri arasında, ikinci gün ise 16.00 ile 20.00 saatleri arasında Mersin Kültür Merkezinde ücretsiz olarak yer alacak.

Pop ve caz müziğinin usta sesi Fatih Erkoç da 14 Mayıs Pazar günü saat 20.00'de Viranşehir Soli Pompeipolis Meydanı'nda Mersinlilerle buluşacak. Ücretsiz olan konserde sevilen şarkılar sanatseverler için seslendirecek.

- Dünyaca ünlü isimler Mersin'de olacak

Festival kapsamında devlet sanatçıları Ayla Erduran ve Ayşegül Sarıca da Mersin'de aynı sahnede buluşacak. Prof. Rengim Gökmen yönetiminde gerçekleştirilecek konserde, Erduran ve Sarıca'ya keman virtüözü Cihat Aşkın ile Karşıyaka Oda Orkestrası eşlik edecek. Bu konser de 16 Mayıs 2017 Salı günü saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi'nde yer alacak.

Etkinlikler kapsamında 17 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'de, Latin Katolik Kilisesi'nde "Saygun Quartet Konseri" düzenlenecek.

Yüzyılın en önemli müzik salonlarından biri kabul edilen New York'daki Carniege Hall'de üç kez, North Sea Jazz Festivali'nde iki kez konser verme başarısı gösteren ve 2016 yılında Hollanda'nın Grammy Ödülü olarak kabul edilen Edison Caz Ödülü'nü kazanan caz müziğinin genç yıldızı Karsu Dönmez de 18 Mayıs 2017 Perşembe günü saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

Caz piyanisti, besteci ve orkestra şefi Prof. Erol Erdinç, TRT Ankara Radyosu'nun ödüllü ses sanatçısı Elif Güreşçi, tiyatro ve sinema sanatçısı Cihan Ünal da 20 Mayıs 2017 Cumartesi günü Tarsus St. Paul Müzesi'nde müzik ve şiir şöleni sunacak.

Çok sayıda uluslararası ödülün sahibi, Avustralya'nın önde gelen şan sanatçılarından Ayşe Göknur Shanal da Mersin'de olacak. Avusturalya'nın önemli piyanistlerinden Ashley Hribar'ın da eşlik edeceği konser, 22 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 20.00'de Mersin Üniversitesi Nevit Kodallı Konser Salonu'nda olacak.

Dünyaca ünlü çellist Prof. Florian Kitt ve piyanist I Ting Chen, 24 Mayıs 2017 Çarşamba saat 20.00'de Mersin Üniversitesi Nevit Kodallı Konser Salonu'nda " Viyana'dan Klasik Esintiler" adlı konserde sanatseverlerle buluşacak.

Hint felsefesini modern dansla buluşturan ve dünya turneleri gerçekleştiren Hindistan'ın efsane dans grubu Navdhara Hindistan Dans Tiyatrosu da 25 Mayıs 2017 Perşembe günü saat 20.00'de Mersin Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde yer alacak. Ashley Lobo'nun koreografisini yaptığı "A Passage to Bollywood" gösterisinde, geçmişten günümüze Hint filmlerinden unutulmaz koreografiler sahnelenecek.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı da yaptığı açıklamada, yeni bir festival döneminin başlamasının verdiği heyecanı yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Övünerek hep birlikte sahip çıktığımız Mersin Uluslararası Müzik Festivali 16 yaşında. Bu başarının mimarı Mersinlilerdir. Her yıl olduğu gibi yine dev isimleri, sanatseverlerin dünya sahnelerinde görmeye alıştıkları efsane sanatçıları Mersin'e taşıyoruz. Birbirinden değerli sanatçılarımızın yanı sıra 'Ustalara Saygı' konseriyle müziğimizin çınarları olan devlet sanatçıları Ayla Erduran ve Ayşegül Sarıca'yı sanatseverlerle buluşturarak, bu eşsiz müzik olayının tanıklığını da hep beraber tutacağız. Birbirinden değerli sanatçılarımızın vereceği konserler için biletlerinizi şimdiden ayırtmanızı tavsiye ederiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement