16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları Sona Erdi - Son Dakika
Kültür Sanat

16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları Sona Erdi

16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları Sona Erdi

Sakarya'da düzenlenen 16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları sona erdi.

16.10.2016 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da düzenlenen 16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları sona erdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen etkinliklerde, alanında usta isimler tarafından gerçekleştirilen söyleşi ve imza günleri, paneller, şiir sunumları ve dinletiler Sakaryalıların beğenisine sunuldu. 25 ulusal ve 7 uluslararası şairin katılımıyla 11-15 Ekim'de düzenlenen etkinlikler, kentin farklı yerlerinde yapıldı.

Sapanca sahilindeki İnsan Hakları Parkı'nda düzenlenen final programında konuşan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İbrahim Aktürk, Sakarya'nın artık her ay kültürel ajandası olan bir şehir haline geldiğini söyledi.

Sakarya Sanat Galerisi, Faik Baysal Kütüphanesi gibi dönüşüm odaklı birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Aktürk, "2001 yılından beri hayata geçirilen Sapanca Şiir Akşamları da bu projelerden birisidir. Her sene olduğu gibi birçok etkinlikle Sapanca Şiir Akşamlarına bu sene de veda ediyoruz. Etkinliğimizde emeği geçen herkese içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen de "Sapanca Şiir Akşamları" etkinliğinin gelmiş olduğu noktadan memnuniyet duyduğunu belirterek, "1999 depreminin şehrimizde oluşturduğu ağır travmanın giderilmesi için kültür adamları olarak bu programı başlatmıştık. Bu tarz etkinlikler saman alevi gibi başlar ve hemen sona erer. Fakat biz bu etkinliği şehrimizde sürekli hale getirdik. 16 yıldan beri bu şiir akşamlarında kürsüye çıkıyorum. Hayatımın en dikkate aldığım etkinliklerinden bir tanesi oldu. Bu yıl etkinliğin içeriğinde tematik yenilikler olmuş ve çok daha güzel bir hale gelmiş." şeklinde konuştu.

Sakarya Vali Yardımcısı Şakir Özdikici ise bu tarz uluslararası etkinliklerin Sakarya'nın tüm dünyada tanınmasına hizmet ettiğini ifade ederek, "Ayrıca dünya çapındaki yazarların arasındaki dostluk ve ilişkilerin gelişmesine de vesile oluyor. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Programın devamında ise "16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları"nda yer alan şairler, şiirlerini kültür sanat dostları için seslendirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement