16 Yıldır Asfalt Yol İstiyorlar - Son Dakika
Yerel

16 Yıldır Asfalt Yol İstiyorlar

16 Yıldır Asfalt Yol İstiyorlar

Balıkesir'in Kepsut İlçesi'ne bağlı Karahaliller Köyü halkı, 16 yıldan bu yana köy yolunun asfalt olmasını bekliyor.

25.09.2011 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Kepsut İlçesi'ne bağlı Karahaliller Köyü halkı, 16 yıldan bu yana köy yolunun asfalt olmasını bekliyor.

Kepsut ile Karahalliler Köyü arasındaki 25 kilometrelik yolun sadece 8 kilometresinin stabilize olduğunu, buranın asfaltlanmamasına akıl sır erdiremediğini belirten Muhtar Ramazan Gümüş, taşımalı eğitim sistemi nedeniyle hergün Kepsut'a gidip gelen 15 öğrenci ile köy halkının adeta cezalandırıldığını söyledi.

Kendinen önceki köy muhtarları Mehmet Kaçar ile Mustafa Avcı'nın da soruna çözüm bulamadığını hatırlatan Gümüş, "Sonunda bizi topyekün isyan ettirecekler" dedi.

60 haneli, 250 kişinin yaşamını sürdürdüğü Karahaliller Köyü'nü ilçe merkezine bağyalan 25 kilometrelik yol 1995 yılında asfaltlandı. Ancak şiddetli yağmurlar, yolun 8 kilometrelik bölümünü tahrip etti.

Dönemin Muhtarı Mehmet Kaçar, yolun bozulan kısmının onarılmasını ve tekrar asfalt yapılmasını istedi. Kepsut'ta gitmediği siyasi yönetici ile bürokrat kalmadı, ancak sonuca ulaşamadı. Aradan yıllar geçti muhtarlık nöbetini bu defa Mustafa Avcı aldı.

Avcı, seçilmeden önce verdiği, "asfalt yol" sözünü yerine getirmek için, İl Genel Meclisi üyeleri ile dönemin iktidar partisi yöneticilerinin kapısını aşındırdı. Tüm başvuruları boşa gitti. Yol yine eskisi gibi kaldı.

2004 seçimlerinde muhtar seçilen ve 2009 yerel seçimlerinde güven tazeleyen Ramazan Gümüş, eski muhtarlar gibi yine kaymakamlığın, siyasilerin ve bürokratların kapılarını aşındırdı, defalarca dilkçe verdi, hiçbir sonuç alamadı.

YOLU AĞIR TONAJLI KAMYONLAR BOZMuş

Muhtar Ramazan Gümüş sorunu Kepsut ve Dursunbey Kaymakamlıkları ile Balıkesir İl Özel İdaresi'ne defalarca aktardı. Her defasında, "Yoldan ağır tonajlı kamyonlar geçiyor, onun için bozuk" yada "Bu yılki programda sizin yolunuz da var" yanıtını aldı.

Köyün başka bir işi yokmuş gibi yıllardır asfalt istemekten bıkan, söylenenlere inanmadığını belirten Ramazan Gümüş, "Bu yolu kullanan Kepsut'a bağlı bizim köy ile Yoğunoluk köyü var. Dursunbey'in Kavacık ve Odaköy ile pek çok köyü bu yolu kullanıyor. Kömür kamyonları bu yol üzerinden nakliye yapıyor.

Bizim 15 öğrencimiz ile Yoğunoluk Köyü'nün öğrencileri Kepsut Hacı Özer İlköğretim okuluna bu yoldan gidip geliyor. Yolun neden asfalt yapılmadığına anlam veremedim. Yetkililerden hep, 'yapacağız" yanıtını alıyoruz ama kimse sözünü tutmuyor.

Yolu ağır tonajlı kömür kamyonlarının bozduğunu söylüyorlar. Peki bu kamyonlar sadece bu 8 kilometreyi mi bozuyor? Yol zaten 1995 yılında seçim yatırımı olsun diye asfaltlanmış. Seçim yatırımını da yağmur suları götürmüş. İşte ucuz işin kanıtı bu" dedi.

TARLADA VERİMİ DÜŞÜRÜYOR

Köy sakinleri de, Kavacık Köyü ve Odaköy yakınlarında bulunan özel kömür madeni işletmelerinden kömür taşıyan kamyonların ve civar köylerdeki vatandaşların ulaşımı buradan sağladığını, yoğun trafikte kalkan tozun çevredeki ekili alanlarda verimi düşürdüğünü söyledi.

Karahaliller sakinleri, "Tarladan ürün alamadığımız gibi traktörlerimiz, otomobillerimiz yolun bozuk olması nedeniyle sürekli arıza yapıyor. Kazandıklarımızı tamire harcıyoruz. Yakınlarımız eş dost köydeki düğüne bile gelmek istemiyor. Yetkililer artık bir çözüm bulsun" dedi.

SIRASI GELİNCE YAPILACAK

Balıkesir İl Genel Meclisi'nin AK Parti'li Başkanı Ramazan Bahçevan, tüm köy yollarının asfalt olduğunu asla iddia etmediklerini söyledi. 5 bin 250 kilometrelik yol ağı bulunduğunu kaydeden Bahçevan,

"Bunların bir bölümü asfaltsız. Önce buralara güzel stabilize yollar yapıyoruz. Balıkesir'deki köylerde İçme suyu ve kanalizasyon sıkıntısı tamamen bitti. Şimdi tüm ödenekleri yollara aktarıyoruz.

Önümüzdeki 2 yıl süresince de bunu böyle yapacağız. Öncelikle köy yollarının menfez ve köprülerini yapıp alt yapıyı tamamlıyoruz. Karahaliller Köyü yolunun önce altyapısı tamamlanacak bozukluk nerede neden kaynaklanıyor bu saptanacak ve yol asfaltlanacak. Her şeyi sırası geldiğinde yapıyoruz. İki yıl içinde tüm köy yollarını asfaltlayacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel 16 Yıldır Asfalt Yol İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement