17. Gaziantep Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenlikleri Dolu Dolu Geçti - Son Dakika
Güncel

17. Gaziantep Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenlikleri Dolu Dolu Geçti

17. Gaziantep Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenlikleri Dolu Dolu Geçti

Üniversitemiz Kampusunda 23 – 25 Mayıs Tarihleri Arasında Gerçekleştirilen, "17. Gaziantep Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenlikleri"Nde Öğrencilerimiz Stres Atarak, Doyasıya Eğlendi.

26.05.2011 13:05  Güncelleme: 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversitemiz kampusunda 23 – 25 mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen, "17. Gaziantep üniversitesi geleneksel bahar şenlikleri"nde öğrencilerimiz stres atarak, doyasıya eğlendi.

Farklı alanlarda açılan stantları gezen Üniversitemiz akademik, idari personeli, öğrencileri ve Gaziantep halkı stantlara yoğun ilgi gösterdi.

Üniversitemiz Onkoloji Hastanesi tarafından açılan stantta, Onkoloji Hastanesi Pediatri Servisinde tedavi gören çocukların yaptığı birbirinden farklı el emeği göz nuru ürünler, çocukların aileleri, yakınları ve hemşirelerin yaptığı yiyecekler tedavi gören çocuklar yararına satışa sunuldu.

Üniversitemiz Kültür Müdürlüğüne bağlı topluluklara üye öğrenciler tarafından gerçekleştirilen satranç, tenis, bilek güreşi gibi birbirinden eğlenceli yarışmaların yanı sıra, fotoğraf topluluğuna üye öğrenciler tarafından gerçekleştirilen slayt fotoğraf gösterisi büyük beğeni topladı.

Birbirinden güzel dans figürleriyle izleyenlere hareketli dakikalar yaşatan dans topluluğu danslarıyla renkli görüntülere sahne oldular. Geçmişten ve günümüzden gelen duygusal ve hareketli şarkılardan oluşan eserlerle dinleyenleri coşturan müzik topluluğu, öğrencileri sınav stresinden uzaklaştırıp keyifli anlar yaşattılar. Plastik sanatlar topluluğuna üye öğrencilerin yaptığı resim, ebru, heykel gibi birbirinden güzel eserler, sanatseverlerin hayranlığını kazandı.

Şenlik kapsamında; Yücel Çakmakçı belgeseli ile Mandalina Kabukları ve Memleket Meselesi film gösterimlerinin yanı sıra ünlü yönetmenlerle kültürel söyleşiler gerçekleştirilirken, Yazar Teoman Yazgan ve Şair Hüsrev Hatemi ile yapılan kültür, sanat, sohbetleri öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Hayat Akademisinin konuğu olarak Üniversitemizde öğrencilerle bir araya gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, öğrencilere Gaziantep'in geçmişi ve bugünü hakkında bilgiler verdi.

Mor ve Ötesi, Yonca Lodi, Emre Aydın gibi değerli sanatçıların gerçekleştirdiği konserlerde, günün yorgunluğunu birbirinden güzel şarkılarla atan gençler, kimi zaman şarkılara da eşlik ederek, doyasıya eğlendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 17. Gaziantep Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenlikleri Dolu Dolu Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement