17 İsim Barajı Aşmak İçin Birleşecek - Son Dakika
Güncel

17 İsim Barajı Aşmak İçin Birleşecek

Genel seçim gündemi ısınırken meclis dışı muhalefet içerisinde ilginç gelişmeler yaşandığı ortaya çıktı. LDP; Yavaş, Tarhan ve Bal'a birleşme teklifi götürdü.

02.12.2014 07:34  Güncelleme: 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis dışı muhalefette 'birlik' çabasının yeni adresi LDP mi olacak? Parti, aralarında Emine Ülker Tarhan, İdris Bal, Mansur Yavaş ve İlhan Kesici gibi isimlerin de bulunduğu isimlere ittifak önerdi.

1999'dan bu yana seçimlere katılan ancak beklediği sonuçları alamayan Liberal Demokrat Parti'nin aralarında kısa süre önce kurulan Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, yine Demokratik Gelişim Partisi'ni kuran İdris Bal ve CHP'nin son yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mansur Yavaş'ın da bulunduğu 17 isme 'seçime birlikte katılma' teklifi ile gittiği öğrenildi. 17 isim arasında 2010'da sona eren CHP üyeliğinin ardından siyasetten uzak kalan İlhan Kesici ile iş dünyasından 'tanınmış' isimlerin de bulunduğu belirtiliyor.

LDP GENEL SEKRETERİ SATI: SENATÖR KALİTESİNDE İSİMLER

LDP Genel Sekreteri Olcayto Satı girişimi doğrularken, gerekçelerini de, "Demokrasinin kurtarılması için son çare" olarak açıkladı ve "Senatör kalitesinde olduğunu düşündüğümüz 17 kişi ile görüştük. Seçime girme konusunda hiçbir sıkıntısı olmayan LDP'nin böyle bir birliğin adresi olabileceğini de belirtiyoruz. Ama partimizin de genel başkanımızın da Başbakanlık derdi yok. Zaten bu girişimi de ülkenin yaşadığı 'tek adam' sıkıntısını aşmak için başlattık. Bugün çıkan her yasanın altında yer alan TBMM ibaresini çıkarıp yerine RTE'yi yazabilirsiniz. Seçim birliği için görüştüğümüz isimlerden de tek alternatifin bu olduğu yanıtını alıyoruz" dedi.

"BARAJIN KALDIRILMASINI BEKLİYORUZ"

Görüştükleri isimleri şimdilik dile getirmediklerini belirten Satı, "Sadece iş dünyasının tanınmış isimlerinin de yer aldığı gerçek 'akil insanlar' olduklarını söyleyebilirim. Fakat aralarında kesinlikle kurucu genel başkanımız Besim Tibuk bulunmuyor. Kendisinin siyasete dönmeme kararı kesin. Bizim bu hareketimiz halkın sandığa gitmesini sağlayacak ve demokrasiyi kurtaracak bir gayrettir" şeklinde konuştu.

Satı, Anayasa Mahkemesi'nin seçim barajını kaldıracak bir karar alabileceği yönündeki haberleri ise, "Barajın kaldırılması yönünde bir beklentimiz var. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç yıllardır tanıdığımız ve adaletine inandığımız bir isim" şeklinde değerlendirdi. (Kaynak: Radikal)

ÇATI NEDİR?

Çatı kavramı, CHP lideri Kemal Kılıçdaoğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu göstermesi ve 'ÇATI' adayımız olarak tanıtmasının ardından çeşitli partilerinde birleşerek destek vermesi ile Türk politik literatürüne girmiş bir kavramdır. Aynı zamanda birleşme manasında da kullanılmaktadır.

17 İsim Barajı Aşmak İçin Birleşecek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 17 İsim Barajı Aşmak İçin Birleşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • osman: yahu sizden ne köy nede kasaba olur 24 6 Yanıtla
  • lodos: Olmaz ama olsada bişey çıkmaz. 20 7 Yanıtla
  • evin kaya: derdiniz koltuk sevdasi derdiniz ,halk degil,vatan degil,derdiniz bireysel menfaatiniz,hirsiniz ve acgozlulugunuz oyle gozunuzu kor etmiski,sizin gelemeyeceginiz bir makamda oldugu icin, sizin sahip olamayacaginiz buyuk kitlelerin sevgisine teveccuhune mazhar oldugu icin Bu dusmanliginiz, kiskancliginiz, hazimsizliginiz,Recep Tayyip Erdogana degil halka bize meydan okuyusunuz.emine ulker tarhana mi oy verecegiz, halkci , halkin icinde halkla yasayan midiryoksa tepeden bakan elitis, hakim savci aliskanligi olsa gerek ust perdeden kohnemis miadi gecmis argumanlari bas bas bagiran, radikal kafatasci bir bayan.kimlerin ekmegine yag suruyorsunuz koltuk sevdasina sizi istemiyoruz, kendimizden hic bir sey bulmuyoruz.attiginiz nutuklari dinlemek bile unutmaya calistigimiz ama sizin temsil ettiginiz darbeci baskici inkarci zihniyetiniz vuran kiran asan bizleri cahil anlamaz goren seleflerinizi ve yaptiklarini hafizamizda canli tutup canimizi acitmaktan baska bir ise yaramiyor.kimsiniz siz bu ulkenin sahibi bizim de efendilerimizmisiniz kendi kendize ortaya firlamis bas olmak icin bize sozum ona hizmet etmeyi , yok ulkeyi korumayi vaadediyorsunuz.siz neyi kimden koruyorsunuz.halki temsil eden devlet simgesini halktan mi koruyacaksiniz devlet icin millet degil millet icin devleti savunan bize verebileceginiz acidan baska birsey olmadi olmaz bu milletten size av olmaz.hadi ordan be gidin emekli olun bric mi oynarsiniz konkenmi kendi aranizda sosyallesin aile dost ziyaretlerinde masa da ucuz siyaset yaparak egonuzu tatmin edin.İşi ehline birakin.Recep Tayyip Erdogani bi hukumeti biz sectik halkiz biz ona bizi yonetme bize hizmet etme gorevini yetkisini biz verdik sadece cumhurbaskanligi makamina getirmedik gonlumuzun sarayina da oturttuk her gun duamizda o da var .sizi aileniz bile dualarinda hatirliyormudur acaba Allah size hidayet versin bizde sizden kurtulalim insaellah 15 8 Yanıtla
  • ay: Yüz eğriden bir doğru çıkmaz. 21 1 Yanıtla
  • misafir: kırk iğne döğsen bir çuvaldız etmez. selam 13 5 Yanıtla
  • serdar: ŞİMDİ PARTİLERİN DURUŞUNU ÇOK MERAK EDİYORUM ÇÜNKÜ CHP NİN MHP NİN HDP NİN ALTARNATİFİ PARTİLER KURULDU NAPICAKLAR ŞİMDİ? 10 1 Yanıtla
  • CEVHER: HADİ BİR BİLEŞİN BAKİMM NASIL BİRLEŞECEKSİN. BEĞENİRSEN BİR OY HELALİNDEN BENDEN SİZE 7 1 Yanıtla
  • misafir: sinan kardaş bu atasözüdür, mecazi anlamdadır yoksa kesici ve delici çuvaldız manasında değildir selam 2 4 Yanıtla

Advertisement