17. Manavgat Barış Suyu Kültür Sanat ve Gençlik Festivali - Son Dakika
Yerel

17. Manavgat Barış Suyu Kültür Sanat ve Gençlik Festivali

17. Manavgat Barış Suyu Kültür Sanat ve Gençlik Festivali

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bu yıl 17'si gerçekleştirilecek Manavgat Barış Suyu Kültür Sanat ve Gençlik Festivali ile 3.Uluslararası Manavgat motosiklet Festivali 7 haziran da başlıyor.

29.05.2012 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bu yıl 17'si gerçekleştirilecek Manavgat Barış Suyu Kültür Sanat ve Gençlik Festivali ile 3. Uluslararası Manavgat motosiklet Festivali 7 haziran da başlıyor.

Antalya Dedeman otelde 17. Manavgat Barış Suyu Kültür Sanat ve Gençlik Festivali ile 3. Uluslararası Manavgat motosiklet Festivali tanıtım toplantısını gerçekleştiren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 7 haziran da başlayacak olan festivallerin dolu bir içerikle başta yerli halk ve bölgede tatillerini geçiren turistler olmak üzere toplumun her kesimine hitap edeceğini söyledi.

Bu yıl 17'sini düzenlenen Manavgat Barış Suyu kültür Sanat ve Gençlik festivalinin ilçeye yakışır bir isim olduğunu ifade eden Sözen, " Türkiye'nin en büyük festivali olma özelliğini taşıyan Manavgat Barış Suyu festivali ilçe için doğru bir isim. Özgürlüğün, güzelliğin, saflığın sembolü olan su doğru bir isim. Bizlerde bunu biraz genişletme, kapsamını, konseptini biraz değiştirme anlamında gençliğimizi, kültürü, sanatı da ilave ederek bu ismi getirdik. Bu ismin gereğini de yapmaya çalışıyoruz. Dönemimizde 2. Sini düzenleyeceğiz. Görev aldığımız süre içerisinde. Bu festivali Manavgat'a yakışır, turizme yakışır, kente yakışır halde düzenleyeceğiz" dedi.

Sözen konuşmasına şöyle devam etti;

"Manavgat'taki Festivali genişletmekteki amacımız bütün dünyanın izlediği, bütün Türkiye'nin görmek istediği Türkiye ve Dünya genelinden misafirleri burada ağırlamak. Farklı etkinliklerin olduğu bir festival düzenlemek. Manavgat'ta 18 bin esnaf geçimini turizmden kazanıyor.

Bölgeye bu tür farklı ve renkli programlarla yerli ve yabancı turistleri esnafımızla buluşturmamız gerekir. Festival kapsamında esnaflarında bu süreçten faydalanabilmesi için turistleri buraya çekmek."

DÜNYANIN HER KÖŞESİNDEN MOTOR TUTKUNU GELECEK

Bu yıl motosiklet Festivalinin üçüncüsünü düzenlediklerini belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Barış Suyu festivali kapsamında vatandaşlarımıza biraz daha farklı şeyler sunabilmek adına bir motor festivali içerisine dahil ettik. Bende bir motor tutkunuyum. Manavgat'a dünyanın her köşesinden 2 binin üzerinde motosiklet tutkunu gelecek" diye konuştu.

Sözen'in ardından festivalin içeriği hakkında açıklamalarda bulunan TURSET Yetkilisi Özgür Emeklioğlu; Manavgat Festivali kapsamında bir çok farklı etkinlik düzenleneceğini belirterek "Bunlardan bir tanesi müzik eğlence etkinliği olarak adlandırdığımız; Volkan Konak, Sibel Can, Edip Akbayram, Baha, Zeynep Dizdar, Erkan ve Akademi Türkiye Jale'nin katılacağı bir müzik ziyafetidir. Müzik ziyafeti arasında Anadolu Ateşi'nin 45 dakikalık bir de gösterisi olacaktır. Festival süresince çocuklarımıza yönelik çok farklı etkinlikler düzenlenecektir. Bunlardan bir tanesi Türkiye'nin tek çocuk müziği yapan BUBBLE Çocuk orkestrası Manavgat'ta müzik severlerle buluşacaktır. Manavgat'ın stadyum çevresinde çocuklarımızın gün boyu ücretsiz yararlanabileceği şişme oyun parkı ve çocuklara yönelik benzeri etkinlikler gerçekleştirilecek. Psikolog Sibel Parlak, İş geliştirme Uzmanı Kenan Yüce ve Yapı Güçlendirme Uzmanı Dr. Ramazan Özçelik te birer seminer verecek. Ünlü Yazar Buket Uzuner ise imza gününde kitaplarını okurları için imzalayacak" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 17. Manavgat Barış Suyu Kültür Sanat ve Gençlik Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement