17. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali" - Son Dakika
Kültür Sanat

17. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali"

17. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali"

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, sanatçılar Ediz Hun ve Selda Alkor'a "Yaşam Boyu Başarı" ödülü verildi.

06.08.2016 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, sanatçılar Ediz Hun ve Selda Alkor'a "Yaşam Boyu Başarı" ödülü verildi.

Büyükçekmece Kemal Sunal Amfi Tiyatrosu'nda gerçekleşen törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, zor günlerden geçerken festivali yapmanın bazı kesimler tarafından yadırgandığını belirterek, festivalin sadece Büyükçekmece'nin olmadığını ve dünya festivali olduğunu söyledi.

Akgün, festivalin Dünya Festivaller Birliği tarafından 4 kez ödüle layık görüldüğüne de işaret ederek, etkinlik çerçevesinde ödüle layık görülen iki ünlü ismin, halkın gönlünde taht kurduğunu dile getirerek, iki sanatçıya ödül veren seçici kurula da teşekkür etti.

Etkinlikte ödülünü alan Ediz Hun, izleyicileri selamlayarak "Sizlerin huzurunda olmaktan çok bahtiyarım. Biz bütün enerjimizi sizden alıyoruz. Bugün sanat hayatımda tam 53 yılımı tamamlamış oldum. Bu ödül vesilesiyle belediye başkanıma, kader birliği yapmış sanatçı arkadaşlarıma ve sizlere şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Alkor ise festivaldeki yoğun ilgiden mutluluk duyduğunu belirterek, "Hele böyle aklımızın karışık olduğu günlerde, bu festival ve sizler ne güzelsiniz. Sizleri seviyorum. İnşallah bu festival çok uzun yıllar boyu devam eder. Hem Ediz hem de kendi adıma, bizi burada sizin karşınıza çıkardıkları için başta sayın başkanıma ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ediz Hun ve Selda Alkor'a ödüllerini, Belediye Başkanı Hasan Akgün ile Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festival Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu takdim etti.

Festival kapsamında, demokrasi nöbetine katkı amacıyla düzenlenen, "Egemenlik ve Demokrasi Konseri"nde sanatçı Edip Akbayram sahne aldı. Akbayram, "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz", "Hasretinle Yandı Gönlüm" ve "Çeşm-i Siyahım" gibi sevilen şarkılarının yanı sıra Büyükçekmece Çocuk Korosu ile "Güzel Günler Göreceğiz" isimli eseri yorumladı.

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, yarın yapılacak etkinliklerin ardından sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 17. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement