17 Yaşındaki Gencin Organları 5 Kişiye Yaşam Umudu Oldu - Son Dakika
Güncel

17 Yaşındaki Gencin Organları 5 Kişiye Yaşam Umudu Oldu

17 Yaşındaki Gencin Organları 5 Kişiye Yaşam Umudu Oldu

NEVŞEHİR (İHA) – Nevşehir’de geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden 17 yaşındaki gencin organları, 5 kişiye umut oldu.

05.05.2017 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEVŞEHİR (İHA) – Nevşehir'de geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden 17 yaşındaki gencin organları, 5 kişiye umut oldu.

Edinilen bilgilere göre, üç gün önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle Nevşehir Devlet Hastanesi'ne getirilen ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan 17 yaşındaki İsmail Duman'ın organları, İstanbul, Ankara, Adana ve Malatya'da organ nakli bekleyen 5 kişiye yeniden umut ışığı oldu. Nevşehir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın, Duman'ın yakınları ile görüşüp organ bağışı yapılmasını önerdi. Duman'ın ailesi diğer insanların hayatları için organlarını bağışlama kararı aldı.

İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi, Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden gelen transplantasyon ekiplerinin hızlı ve yoğun gayretleri ile Nevşehir Devlet Hastanesi ameliyathanesinde Duman'ın akciğeri İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine, karaciğeri Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesine, kalp ve sağ böbreği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine, sol böbreği Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine nakledildi.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, "Bağışlanan bu organlarla organ nakli bekleyen birçok hastaya yeniden yaşama umudu oldu. Bu nakil sürecinde zamanla yarışan, emeği geçen başta Organ ve Doku Koordinatörümüze, tüm transplantasyon ekibine, yoğun bakım servisi ve ameliyat ekibi olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Organ bağışı yapan Duman ailesine de bir mesaj gönderen Çömçe, "Bağışlarıyla organ nakli bekleyen 5 kişiye yeniden yaşama umudu verdiği için teşekkür ediyor, yakınları ve ailesine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 17 Yaşındaki Gencin Organları 5 Kişiye Yaşam Umudu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement