17 Yaşındaki Oğlu İş Kazasında Öldü, Hukuk Mücadelesi Başlatacak - Son Dakika
Güncel

17 Yaşındaki Oğlu İş Kazasında Öldü, Hukuk Mücadelesi Başlatacak

17 Yaşındaki Oğlu İş Kazasında Öldü, Hukuk Mücadelesi Başlatacak

Çorum'da çalıştığı bobinaj atölyesinde başına su motoru düşmesi sonucu ölen 17 yaşındaki İlhan Yiğit'in babası 40 yaşındaki Fevzi Yiğit, oğlunun sigortasız çalıştırıldığını belirterek, ölümünde kusuru olan varsa cezaladırılması için çalışacağını...

24.09.2013 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da çalıştığı bobinaj atölyesinde başına su motoru düşmesi sonucu ölen 17 yaşındaki İlhan Yiğit'in babası 40 yaşındaki Fevzi Yiğit, oğlunun sigortasız çalıştırıldığını belirterek, ölümünde kusuru olan varsa cezaladırılması için çalışacağını ve hukuk mücadelesi başlatacağını söyledi.

Olay geçen Çarşamba günü Gülabibey Mahallesi'nde faaliyet gösteren bobinaj atölyesinde meydana geldi. İddialara göre, İlhan Yiğit, tamir için yükseğe bırakılan su motorunu aşağıya çekmek istedi. Su motoru hızla Yiğit'in kafasına düştü. Özel bir araç ile bir kilometre mesafede bulunan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne götürülen Yiğit, durumu ağır olduğu için buradan da Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak, doktorların tüm müdahalesine rağmen İlhan Yiğit kurtarılamadı.

ŞOKA GİRDİ

Çorum'da bir fabrikada gece vardiyasında çalışan üç çocuk babası Fevzi Yiğit, sabah mesaisini tamamlayıp evine gittiğinde cep telefonuna gelen çağrı ile acı haberi aldı. Hastanede oğlunun iş kazasında hayatını kaybettiğini öğrenen baba güçlükle sakinleştirildi.

OĞLUM SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILIYORDU

Fevzi Yiğit, "Bu öyle bir acı ki, tarifi mümkün değil. Allah böyle bir acıyı hiçbir anne ve babaya yaşatmasın. Oğlum İlhan daha 17 yaşındaydı. Çok hayalleri vardı. O kendi işini kendi kuracak işinin patronu olacaktı. Hatta bana, 'Babacığım, kuracağım iş yerinin başköşesi senin olacak' derdi. Ben oğlumun çalıştığı iş yerine giderek patronlarıyla görüşüp oğlumun sigortasını başlatmalarını istedim. Onlarda bugün yarın başlatacakları söylediler. Sigortasız çalışıyordu. İlhan şimdi öldü. Artık o bu hayatta yok, bana düşen ise onun haklarını sonuna kadar aramak olacak. Oğlumun ölümünde kusuru olan varsa bu kusuru ortaya çıkarmak için çalışacağım. Ben her zaman adalete güvendim ve güvenmeyi de sürdüreceğim. Ben halen iş kazasının nasıl olduğunu bilmiyorum" dedi.

İKİZİ: ÖLÜMÜ BİZİ ÇOK ÜZDÜ

İş kazası sonucu öldüğü iddia edilen İlhan Yiğit'in ikiz kardeşi İrfan Yiğit ise yaptığı açıklamada, "Kardeşim neşe dolu bir insandı. İşini çok severdi. Babamın dediği gibi hep hayal kurar kendisinin bir iş yerinin olacağını söylerdi. Olayın olduğu gün bende koşarak hastaneye gittim. Orada bana kardeşimin iş kazası sonucu öldüğü söylendi. Onun ölümü bizleri çok üzdü" diye konuştu.

Bobinaj atölyesinde meydana gelen ve ölümle sonuçlanan olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Savcı çalışanların ifadelerine başvururken, işyeri mühürlendi. - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 17 Yaşındaki Oğlu İş Kazasında Öldü, Hukuk Mücadelesi Başlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement