17 yaşındaki Samet, protez kollar için destek bekliyor - Son Dakika
Güncel

17 yaşındaki Samet, protez kollar için destek bekliyor

17 yaşındaki Samet, protez kollar için destek bekliyor

AYDIN'ın İncirliova ilçesinde, babası ile çalışmak için gittiği inşaatta elektrik akımına kapılan Samet Aktepe (17), 2 kolunu birden kaybetti.

30.09.2020 12:50  Güncelleme: 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN'ın İncirliova ilçesinde, babası ile çalışmak için gittiği inşaatta elektrik akımına kapılan Samet Aktepe (17), 2 kolunu birden kaybetti. 6 aydır kolları olmadan yaşayan ve ailesinin maddi durumu iyi olmayan Aktepe, hayalini kurduğu protez kollar için gereken 1 milyon liranın bulunabilmesi için yetkililer ve hayırseverlerden destek istedi.

İncirliova'da yaşayan Serpil (44) ve Emoş Aktepe (46) çiftinin 3 çocuğundan biri olan Samet Aktepe, ekonomik anlamda zor durumda olan babasına yardım etmek için Ortaokul 7'nci sınıfta okulu bıraktı. Babası ile birlikte çalışmaya başlayan Samet Aktepe, geçen 8 Nisan'da bir inşaatın çatısına demir çekmeye çalışırken yan taraftan geçen yüksek gelirim hattını fark etmedi. Aktepe'nin taşıdığı demirlerin ucu yüksek gerilim hattına temas edince, Aktepe elektrik akımına kapıldı. Babası ve inşaattaki diğer işçilerin yardımı ile kurtarılan Samet Aktepe, ambulansla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Aktepe, 23 gün yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü. Yaşama tutunan ancak iki kolu kangren olduğu için omuz hizasından kesilen Aktepe, hastanede aylarca süren tedavisinin ardından 1 Eylül'de taburcu edildi. Kollarıyla çıktığı evine kolsuz dönen Aktepe, yeniden o eski günlere dönebilmenin hayalini takılabilecek protez kollarla kuruyor. Kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan yemeğini yiyip, gezeceği, arkadaşlarıyla dolaşacağı günlerin umuduyla yaşayan Aktepe, cep telefonu ise burnuyla kullanmaya çalışıyor. Aktepe'nin diğer tüm ihtiyaçlarını ise annesinin yardımıyla karşılıyor.

'İKİ KOLUMU BİRDEN KAYBETTİM'Kolları varken çektirdiği fotoğraflara bakarak eski günleri anan Samet Aktepe, "4 katlı bir apartmanın çatısını yapıyorduk. Malzemeleri yukarıya çekerken son profil demiri babam bana uzattı ve yukarı çekmemi söyledi. Bu sırada, çekmeye çalıştığım demir profil yüksek gelirim hattı tellerine temas edince elektrik akımına kapıldım. Sonrasını hatırlamıyorum. Ambulansla, beni Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürmüşler. Burada 23 gün yoğun bakımda kaldım. 20 gün boyunca hayati tehlikemin sürdüğü aileme söylemişler. Yoğun bakımdaki son 3 günümde hayati tehlikeyi atlattım. Ancak, kangren olan iki kolum omuz hizasından kesildi. Eskiden otomobil kullanabiliyordum. Telefonumu rahatça kullanabiliyordum. Dışarıda rahatça arkadaşlarımla gezebiliyordum. Ama şimdi tek başıma hiçbir şey yapamıyorum. Bir kapıyı bile açamıyorum. 6 aydır, bu halde yaşıyorum. Protez kol takılması benim için bir umut. Araştırdığımızda 1 milyon lirayı bulduğunu öğrendik. Ailemin maddi durumu o kadar iyi değil. Buna asla gücümüz yetmez. Eğer protez kollarım olursa eskisi gibi kimsenin yardımına gereksinim duymadan tüm ihtiyaçlarımı kendim karşılayabilirim. Aileme bir katkım olsun, aç, açıkta kalmayalım dedim baba mesleği olan inşaatçılığa başlamıştım ama başıma böyle bir şey geldi" dedi.'YAVRUMA BİR ÇARE'

Oğlunun en büyük destekçilerinden olan Serpil Aktepe ise, "Acımız tarif edilemez. Çünkü, Samet daha hayatın başında. Samet'in şu an kolu kanadı benim. Ama bu ne kadar sürebilir. Hayırsever ve yetkililerden destek bekliyoruz. Protez kol takılırsa kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir. En basitinden kapıyı açarak dışarı kendi başına gidip gelmesini istiyoruz. Samet'e bir umut arıyoruz. Hayata tekrar dokunabilsin. Önceden yaşama sevinci çok güzeldi. Çok şükür yaşıyor ama ihtiyaçlarını karşılaması içinde bir şeyler yapılması gerekiyor. Ben bir anne olarak sesimi duymalarını istiyorum. Yavruma bir çare" diye konuştu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 17 yaşındaki Samet, protez kollar için destek bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti
    12:47 Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet sürücüsü ağaca çarparak hayatını kaybetti. Kazada ağır yaralanan sürücü, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı
    12:45 Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı

    Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 4 maden ocağı, yapılan çalışmalar sonucunda kapatıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, ocaklarda el arabası, kürek ve 40 metre ray ele geçirildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından imha edilen ocaklar, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen malzemelerle birlikte orman sınırları içerisinde yer alıyordu.

  • Van'ın değişmeyen damak tadı: Çörek
    12:44 Van'ın değişmeyen damak tadı: Çörek

    Van'da 1939 yılından itibaren üretilen ve dört mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen çöreği almak isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Van çöreği, tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun karıştırılmasıyla yapılan bir lezzet olarak biliniyor. Küçük Yıldız çöreği, kalitesi ve tarihiyle Van kahvaltısının vazgeçilmezi haline gelmiştir.

  • Denizli'de 48 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Hükümlü Yakalandı
    12:43 Denizli'de 48 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Hükümlü Yakalandı

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde çeşitli suçlardan hakkında 48 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, İncilipınar Parkı çevresinde kimlik kontrolü yapmak isteyen polisler tarafından yakalandı. Şahsın 17 farklı suçtan arandığı belirlendi ve emniyet işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Cumhur İttifakı ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayları İftar Yemeğinde Buluştu
    12:43 Cumhur İttifakı ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayları İftar Yemeğinde Buluştu

    Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Çepni Mahallesi tarafından düzenlenen iftarda bir araya geldi. İftar yemeğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

  • Denizli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı
    12:41 Denizli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı

    Denizli'de İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, bir şüpheli tutuklandı. Ekipler, yabancı uyruklu A.D'nin üzerinde yaptıkları aramada 836 gram reçine esrar ele geçirdi. Zanlı, adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

  • Samsun'da Para Karşılığı Barbut Oynayan 7 Kişiye Cezai İşlem
    12:40 Samsun'da Para Karşılığı Barbut Oynayan 7 Kişiye Cezai İşlem

    Samsun'da bir kafede para karşılığı barbut (kumar) oynandığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda 7 kişi suçüstü yakalandı. Olayda kullanılan para ve kumar malzemelerine el konulurken, her bir kişiye 6 bin 425 TL para cezası kesildi. İş yeri sorumlusu hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

  • İstanbul'da Kuaförlük Yapan Kadın, Köyde Hayvan Yetiştiriciliği ve Seracılıkla Huzur Buluyor
    12:39 İstanbul'da Kuaförlük Yapan Kadın, Köyde Hayvan Yetiştiriciliği ve Seracılıkla Huzur Buluyor

    İstanbul'da uzun yıllar kuaförlük yapan Nuray Onsekiz, stresli şehir hayatından kurtulmak için Düzce'deki köyüne yerleşti. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve seracılıkla uğraşan Onsekiz, aradığı huzuru doğada bulduğunu söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığından aldığı desteklerle işini sürdüren Onsekiz, çiftçilik yapmanın gerekliliğine dikkat çekerek, köylerdeki çiftçilere üretmeyi bırakmamaları çağrısında bulundu.

  • Diyarbakır'da tarihi çeşmelerin restorasyonu tamamlandı
    12:39 Diyarbakır'da tarihi çeşmelerin restorasyonu tamamlandı

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmasıyla 3 tarihi çeşmeden yeniden su akmaya başladı. İmar ve şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda tarihi çeşmelerin özgün yapıları korunarak restore edildi. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi de çalışmalar kapsamında su bağlantılarını gerçekleştirdi. Elazığ Caddesi'nde bulunan Kurtoğlu Çeşmesi'nin restorasyon çalışmaları ise devam ediyor.


Advertisement