17 Yıl Sonra Teslim Olan PKK'lı, 12 Askeri Şehit Etmekten Ömür Boyu Hapse Çarptırıldı (2) - Yeniden - Son Dakika
Güncel

17 Yıl Sonra Teslim Olan PKK'lı, 12 Askeri Şehit Etmekten Ömür Boyu Hapse Çarptırıldı (2) - Yeniden

Sayın Yazıişleri müdürlerine '17 yıl sonra teslim olan PKK'lı, ömür boyu hapisle yargılanıyor' başlıklı haberimizi, dava karara bağlandığı halde sanığın yargılamasının devam ettiği şeklinde verilmiştir.

12.04.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sayın Yazıişleri müdürlerine

'17 yıl sonra teslim olan PKK'lı, ömür boyu hapisle yargılanıyor' başlıklı haberimizi, dava karara bağlandığı halde sanığın yargılamasının devam ettiği şeklinde verilmiştir. Düzeltip yeniden veriyoruz.

-------------

YENİDEN

PKK terör örgütüne 1993 yılında katılan ve 17 yıl aradan sonra Diyarbakır'da güvenlik güçlerine teslim olan 39 yaşındaki Engin Papatya, 12 askerin şehit olduğu 9 eyleme katılmaktan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 12 askerin şehit edildiği 9 eyleme katıldığı iddia edilen PKK'lı Engin Papatya'nın 'devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma' ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından cezalandırılması istendi. Örgütten kaçarak Türkiye'ye gelen ve Diyarbakır'da güvenlik güçlerine teslim olan Papatya'nın 1992 yılında HEP İl Başkanı Vedat Aydın'ın öldürülmesinden etkilenerek PKK'ya katıldığı belirtilen iddianamede, şüphelinin 1993'ten 2004 yılına kadar Türkiye, İran Irak, Suriye ve Lübnan'da örgüt adına faaliyetlerde bulunduğu kaydedildi. Papatya'nın 2004 yılında örgütten ayrılarak Irak'ın kuzeyinde yaşadığını belirten Savcı, şüphelinin ailesinin ikna etmesi sonucu 2010 yılında Türkiye'ye gelerek güvenlik güçlerine teslim olduğunu belirtti.

'KENDİ RIZAMLA TESLİM OLDUM'

İddianamenin kabul edilmesinin ardından Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Engin Papatya, örgüte eğitim alıp geri dönmek üzere katıldığını belirterek, "Eğitimden sonra dönmeme izin vermediler. Bir kez kaçmaya çalıştım ancak yakalandım. Beni yargılayıp infazıma karar verdiler. O dönemde Suriye'den gelen bir kişi idam cezasının Abdullah Öcalan tarafından kaldırıldığını söyledi. Daha sonra örgütte faaliyetlerime yeniden başladım. Örgütte kaldığım süre içinde değişik yerlerde faaliyet yürüttüm. 2004 yılında Mahmur Kampı'nda bir örgüt mensubu ile duygusal ilişki yaşadım. Bu nedenle cezalandırıldığım için duygusal ilişki yaşadığım kız ile birlikte örgütten ayrıldım. Evlenerek Duhok'a yerleştik. 2010 yılına kadar inşaatlarda çalışarak geçimimi sağladım. Daha sonra teslim olmaya karar verdim. Hakkari üzerinden Türkiye'ye giriş yaparak Diyarbakır'da güvenlik güçlerine teslim oldum. Herhangi bir silahlı eyleme katılmadım. Kendiliğimden gelip teslim oldum. Bildiğim eylemler ile ilgili ifade verdim. Tutanaklara sanki ben bu eylemlere katılmışım gibi yansımış. Ben suç işlemediğimi bildiğim için gelip teslim oldum. Birçok eyleme katıldığım söylenmiş. Ancak vücudumda hiç yara yok. Bu kadar eyleme katılan bir kişi mutlaka yaralanırdı" dedi. ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Yapılan yargılamanın sonunda sanık Engin Papatya, 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın yargılama sürecindeki iyi halini takdiri indirim nedeni sayan mahkeme, Papatya'nın ömür boyu hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Papatya'yı ömür boyu hapis cezasına çarptıran 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararını geçtiğimiz günlerde açıkladı. Kararda sanık hakkında 'devletin hakimiyeti altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya, ülke birliğini bozmaya yönelik vahamet arz edici nitelikte silahlı eylemlere katılmak' suçundan ömür boyu hapis cezası verildiği belirtildi. - Lı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 17 Yıl Sonra Teslim Olan PKK'lı, 12 Askeri Şehit Etmekten Ömür Boyu Hapse Çarptırıldı (2) - Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • URFALI ŞAHİN: KIRO TESLİMİYETİN SONU BUDUR BİNLERCE PKK ÖMÜR BOYU HAPİSTE ŞUAN ÇÜRÜYOR .FAŞİST ZİHNİYETLİ OLANLAR BİNLERCE KÜRDÜ 80 YILDIR ÖLDÜRDÜ KATLİAMDAN GEÇİRDİ.ŞEMDİN SAKIK TESLİM OLDU HALEN HAPİSTE AHTAPOTUN ELİNE DÛŞEN BALIK YEM 0 0 Yanıtla
  • Adıyaman'da Evlenecek Gençlere Destek Projesi Başladı
    14:13 Adıyaman'da Evlenecek Gençlere Destek Projesi Başladı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Adıyaman'da hayata geçirilen 'Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi' projesi kapsamında, genç çiftlerin evlilik öncesi eğitimleri başladı. Proje ile evlenmeyi planlayan çiftlere ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunulacak. Başvurusu onaylanan çiftlere faizsiz kredi verilecek ve eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlanacak. Proje kapsamında Adıyaman'da 24 çiftin başvurusu onaylandı.

  • Çin yapımı yeni enerjili araçlar Avrupa pazarında popülerlik kazanıyor
    14:13 Çin yapımı yeni enerjili araçlar Avrupa pazarında popülerlik kazanıyor

    BYD Louwman'ın Genel Müdürü Lucas Van Schijndel, Hollanda'da Çin yapımı elektrikli araç sayısının son üç yılda beş kat arttığını belirtti. BYD'nin hızlı ilerleyişi ve Avrupa'da fabrika açma planlarıyla birlikte yeni enerjili araçların Avrupa pazarında önemli bir rakip olarak konumlandığını vurgulayan Van Schijndel, Avrupa'nın elektrifikasyona geçme planları nedeniyle yeni enerjili araçların parlak bir geleceğe sahip olduğunu ifade etti.

  • Diyarbakır'da okulda temizlik malzemesinden etkilenen 12 öğrenci hastaneye kaldırıldı
    14:12 Diyarbakır'da okulda temizlik malzemesinden etkilenen 12 öğrenci hastaneye kaldırıldı

    Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan Şehit Üsteğmen Fehmi Taşkın Ortaokulu'nda 6. sınıf öğrencilerinden 12'si, temizlik malzemesinden etkilenerek zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin şikayetleri üzerine okula sağlık ekipleri sevk edildi ve 12 öğrenci tedavi altına alındı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin savunma ve havacılıkta başarı hikayesini vurguladı
    14:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin savunma ve havacılıkta başarı hikayesini vurguladı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin son 20 yılda savunma ve havacılıkta büyük bir başarı hikayesi ortaya koyduğunu belirtti. Türk gençlerinin önündeki engeller kaldırıldığında dünyanın en iyi teknolojilerini geliştirebileceklerini gösterdiklerini vurgulayan Kacır, Türkiye'nin iftihar kaynağı projelerin genç mühendisler tarafından geliştirildiğini söyledi. Ayrıca, Bakan Kacır, Türk gençliğiyle birlikte yeni başarı hikayelerini sürdürmek istediklerini ve uzayda da daha geniş bir ekosistem inşa etmek için çalıştıklarını belirtti.

  • DÜ'de Türk Tasavvuf Müziği Konseri Gerçekleştirildi
    14:09 DÜ'de Türk Tasavvuf Müziği Konseri Gerçekleştirildi

    Düzce Üniversitesi'nde Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü tarafından düzenlenen Türk Tasavvuf Müziği konserinde, tasavvuf eserleri seslendirildi. Konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi. Konserde Rektör Yardımcısı, Genel Sekreter, Dekan, akademik ve idari personel ile öğrenciler de yer aldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
    14:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.


Advertisement