17 Yılda 28 Ameliyat Geçiren Mehmet Akif'ten Hayat Dersi - Son Dakika
Güncel

17 Yılda 28 Ameliyat Geçiren Mehmet Akif'ten Hayat Dersi

17 Yılda 28 Ameliyat Geçiren Mehmet Akif\'ten Hayat Dersi

Kayseri'de yaşayan Mehmet Akif Öztürk ilk ameliyatını 5.5 aylıkken oldu. Hayata küsmeyen Mehmet Akif, el işleri ve tespih yapıp satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

12.12.2015 12:36  Güncelleme: 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de 5.5 aylıkken ilk ameliyatını olan Mehmet Akif Öztürk, 17 yaşına kadar tam 28 ameliyat geçirdi. Yaklaşık 8 yılı hastanelerde geçen ama hayata küsmeyen Mehmet Akif, ailesi ve özel iş eğitim okulunda aldığı eğitimle el işleri ve tesbih yapıp satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

17 YILDA 28 AMELİYAT

Sevgi ve Kemal Öztürk ailesinin ilk çocuğu olan Mehmet Akif, 21 Mart 1998'de dünyaya geldi. Öztürk, henüz 5.5 aylıkken beyninde su toplaması (Hidrosefali) olduğu belirlenince, Erciyes Üniversitesi Beyin Cerrahi ve Çocuk cerrahisi servislerinde 17 yıla sığan, sağ, sol ve göbek fıtığı, menenjit, kafa şekil düzenlemesi ve beyinde su toplamasına bağlı 28 ameliyat birbirini izledi.

HAYATA KÜSMEDİ; OKUYOR, EL İŞLERİ YAPIP SATIYOR

Kayseri'deki Postaağası Özel Eğitim Okulu 3'üncü sınıfına giden Mehmet Akif, okulda kazandığı el becerisi ve kendi yeteneğiyle, çeşitli el işleri ve özellikle tesbih dizip satarak üretkenliğe geçip, okuldan arta kalan zamanlarında bunları çevredeki esnafa satıp,aile bütçesine katkı yapmaya başladı.

"MORAL ve DESTEK VEREREK ÜRETKEN OLMASINI SAĞLADIK"

Bu rahatsızlığının yanı sıra epilepsi ve hafif mental yani zeka geriliği de bulunan Mehmet Akif Öztürk'e destek veren anne Sevgi Öztürk şöyle dedi: "Mehmet Akif, 17 yaşına geldi. Şu ana kadar 28 kez ameliyat geçirdi. Eşim Kemal de özel sektörde pazarlamacılık yapıyordu onun da sağlığı bozuldu ve emekli oldu. Aile olarak yaşantımızın hemen hemen 8 yılı yatılı olarak hastanede geçti desek yeridir. Buna rağmen ümidimizi ve hayata bağlığımızı hiç yitirmedik. Oğluma moral ve destek vererek, üretken olmasını sağladık. Okul ve ailemizin sevgisi, sabrı, özverisi onu hayata kazandırdı." dedi.

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Erkilet Mahallesi'nde mütavazı bir apartman dairesinde oturan Öztürk ailesi, evlerinin bir odasını okuldan arta kalan zamanlarında üzerinde inci bulunan ayna, tesbih, el işleri, takılar üreten Mehmet Akif'e tahsis ederek, ona destek veriyor.

HİDROSEFALİ HASTALIĞI NEDİR?

Hidrosefali hastalığı, 'Beyinde su toplanması' olarak da bilinen, beyin ventriküllerinde ve boşluklarında normalin üzerinde BOS (Beyin Omurilik Sıvısı, Serebrospinal Sıvı) birikmesi durumu olarak biliniyor. Bu durum kafatası içindeki boşlukta basıncın artmasına ve başın artan ölçüde büyümesine, kasılma ve zihinsel engelli olma sonuçlarına yol açabiliyor. Hastalığa hidro (su) ve sefali (kafa) terimlerinin birleştirilmesi sonucu bu isim verilmiş.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 17 Yılda 28 Ameliyat Geçiren Mehmet Akif'ten Hayat Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement