175 Kısa Dönem Asker Yemin Etti - Son Dakika
Güncel

175 Kısa Dönem Asker Yemin Etti

175 Kısa Dönem Asker Yemin Etti

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı’nda 3 haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan 175 kısa dönem asker, törenle yemin etti.

28.11.2014 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı'nda 3 haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan 175 kısa dönem asker, törenle yemin etti.

357. dönem birinci grup kısa dönem erlerin yemin törenine, ailelerin yanı sıra Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar katıldı.

Törende konuşan Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, bu yıl ilk kez kısa dönem erlerin Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığında eğitildiğini ve jandarmanın kuruluşunun 175. yıl dönümünde 175 kısa dönem erin yemin ettiğini belirtti. Kısa dönem erlerin 3 haftalık temel askerlik eğitimini başarıyla tamamladığını söylen Karabulut, "Kıymetli anne ve babalar. Vatan hizmetlerini yerine getirmek için bu kutsal ocağa koşarak gelen evlatlarınız coşkuyla ve heyecanla biraz sonra yemin ederek tam bir asker olacaklar. Sizlerin onlara bakarken yaşamış olduğunuz gurur ve mutluluğu gözlerinizden okumaktayız. Ne mutlu size ki büyük fedakarlıklarla yetiştirdiğiniz çocuklarınız şimdi kutsal askerlik nöbetini devralmak için hazır bir şekilde karşınızda duruyorlar. Hiç şüpheniz olmasın ki sizin evlatlarınız bizim evlatlarımızdır. Onları davul zurna ile asker ocağına gönderdiğiniz gibi eğitimini almış, vatan vazifesini yapmış olarak sizlere teslim etmek bizim en önemli görevimizdir" şeklinde konuştu.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise, "Asker demek vatana hizmet eden, millete hizmet eden milletin huzur ve güvenliğini birlik ve beraberliğini sağlamaya çalışan bayrağı her zaman önde ve dik tutan kesim demektir. Biz bayrağımızı seviyoruz. Vatanımızı seviyoruz ve birlik beraberliğimiz için her türlü gayreti gösteriyoruz. Bu vesileyle askerlerimizi kutluyoruz, seviyoruz. Kendilerine başarılar diliyorum" dedi

İl Jandarma Komutanlığına ilk girişi yapan ve eğitimde başarılı olan askerlere ödülleri verildi. Daha sonra kısa dönem erler hep birlikte yemin etti. Ardından da 357. dönem askerler adına Mehmet Sabri Kıran isimli asker yaş kütüğüne plaket çaktı.

357-1 dönem kısa dönem erin ney ile seslendirdiği türkülerle devam eden yemin töreni, Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekibinin gösterisi ve ikramların ardından son buldu. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 175 Kısa Dönem Asker Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement