18. Altın Koza Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

18. Altın Koza Film Festivali'ne Doğru

Adana Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 18'incisini düzenlediği Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde dünya sinemasının önemli belgesellerine de yer verileceği bildirildi.

07.09.2011 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 18'incisini düzenlediği Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde dünya sinemasının önemli belgesellerine de yer verileceği bildirildi.

Altın Koza'dan yapılan yazılı açıklamada, 17-25 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek festivalin bu yılki programında, "Gerçeğin Çölü" başlığı altında son dönemde dünyada ve Türkiye'de yıldızı parlayan belgesel sinemanın çağdaş örneklerinden bir seçkiye yer verileceği belirtildi.

Açıklamada, Necati Sönmez danışmanlığında hazırlanan ve adını "Matrix" filminin ünlü diyaloğundan ve Slavoj Zizek'in buna gönderme yapan bir yazısından alan "Gerçeğin Çölü" başlıklı bölümde, Şili asıllı belgesel ustası Patricio Guzman'ın yanı sıra Werner Herzog, Mika Kaurismaki gibi usta yönetmenlerin dünya festivallerinde ses getiren en son belgesellerinin de yer alacağı kaydedilirken, seçki kapsamında Türkiye'den de son dönemin en başarılı iki belgeselinin yer alacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Festivalimizdeki tüm etkinliklerimiz konusunda çok titiziz. Ancak en çok üzerinde durduğumuz konu, izleyiciye zengin ve doyurucu bir program sunmak. Bu yıl festival kapsamında göstereceğimiz belgeseller izleyicileri, kolay kolay her yerde göremeyecekleri eserlerle buluşturacak" ifadesini kullandı.

Festivalde yer verilecek başlıca belgeseller ve yönetmenleri şöyle:

"Kapitalizm, Geliştirilmiş Formül (Kapitalism: Our Improved Formula) Yönetmen: Alexandru Solomon/ 12 Kızgın Lübnanlı (12 Angry Lebanese) Yönetmen: Zeina Daccache, Işığa Özlem (Nostalgia For the Light) Yönetmen: Patricio Guzman, Unutulmuş Düşler Mağarası (Cave Of Forgotten Dreams) Yönetmen: Werner Herzog, Mama Africa Yönetmen: Mika Kaurismaki, Minik Sesler (Little Voices) Yönetmen: Jairo Eduardo Carrillo, Benim Tatlı Kanaryam (My Sweet Canary) Yönetmen: Roy Sher, Kinşasa Senfonisi (Kinshasa Symphony) Yönetmen: Claus Wischmann and Martin Baer, Anadolu'nun Son Göçerleri: Sarıkeçililer Yönetmen: Yüksel Aksu, Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir Yönetmen: İmre Azem"

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18. Altın Koza Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement