18. Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika
Kültür Sanat

18. Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması Ödül Töreni

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, 1994 yılında göreve giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden gazeteci Barış Selçuk'un anısını yaşatmak ve genç gazetecileri teşvik amacıyla bu yıl 18'incisini düzenlediği "Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması"nda dereceye girenlere düzenlenen...

26.09.2017 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, 1994 yılında göreve giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden gazeteci Barış Selçuk'un anısını yaşatmak ve genç gazetecileri teşvik amacıyla bu yıl 18'incisini düzenlediği "Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması"nda dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Fuar Atlas Pavyonu arkası çim alanda düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve davetliler katıldı.

Törende, haber fotoğrafı dalında Hande Mumcu Ödülü'nü "Dünyaca ünlü orkestranın sevimli hayranı" başlıklı haberde yayınlanan fotoğrafıyla kazanan Anadolu Ajansı foto muhabiri Evren Atalay, ödülünü Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Sabri Ünlütürk'ten aldı.

"Ödül aldığım gün işten çıkarıldım"

Yarışmada, "Haber Fotoğrafı" dalında "Kuru Ekmeğe Hücum" fotoğrafıyla birinci olan Doğan Haber Ajansından Mustafa Oğuz ödülünü İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen'den aldıktan sonra yaptığı konuşmada, ödül aldığı bir günde işten çıkarılmasının üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi.

Yaklaşık 40 yıldır sokak gazeteciliği yaptığını ifade eden Oğuz, kendisinin de bu yönüyle tanındığını vurgulayarak, "Bu gün iki duyguyu birden yaşıyorum. Hem, Barış Selçuk gibi onurlu bir ödülü almanın mutluluğunu diğer yandan da işten çıkarılmanın hüznünü yaşıyorum. bu meslekte böyle ironiler de yaşanıyor. 'Ekmeğe hücum' fotoğrafı ile çaresiz insanların sesini duyurmaya çalışırken ben de son yıllarda bu meslekte işsiz kalan, işten atılan binlerce meslektaşımdan biri oldum. Büroda benimle birlikte Utku Bolulu ve Sedat Yağcı'nın da işine son verildi." diye konuştu.

Diğer ödüller

Yarışmada, "Ulusal Haber Dalında" Hürriyet gazetesinden Nurettin Kurt, "Tank değil ben çarptım" başlıklı haberiyle birincilik, Hande Mumcu Ödülü'nü ise Doğan Haber Ajansından (DHA) Ergin Karataş'ın "6.2 milyonu çöpe attılar" haberi ile aldı.

"İzmir Kent TV Haberi" dalında İhlas Haber Ajansından (İHA) Ceren Atmaca ile Halil Karahan'ın "Kalpten Buluşma" haberi birinci olurken, bu dalda Hande Mumcu Ödülü TRT İzmir Bölge Müdürlüğünden Elif Korkmaz ve Altan Ayhan'ın "İdealist öğretmenin meslek aşkı" isimli haberine verildi.

"İzmir Kent Haberi" dalında ise Ege Telgraf Gazetesinden Serkan Aksüyek "İzmir Limanı'nda büyük kan kaybı" haberiyle birincilik ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'dan aldı.

Bu dalda Hande Mumcu Ödülü'nü de Habertürk gazetesinde yayınlanan "Erkek koğuşunda trans kadın şoku" başlıklı haberi ile Melis Apaydın İde kazandı. İde'ye ödülünü İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 18. Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement