18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. Yılı Kutlama Etkinliği - Son Dakika
Güncel

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. Yılı Kutlama Etkinliği

18 Mart Çanakkale Zaferi\'nin 102. Yılı Kutlama Etkinliği

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü, ülke genelinde olduğu gibi İznik'te Kılıçaslan İlkokulu Toplantı Salonunda etkinliklerle anıldı.

20.03.2017 15:51  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İznik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programda, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Okul Müdürü Coşkun Yıldız günün anlam ve önemi belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Tarih öğretmeni Hadice Yıldırım 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin nasıl kazanıldığı anlattı. Daha sonra İznik Anadolu İmam Hatip Lisei öğrencileri tarafından Çanakkale şiir ve türküleri okundu. Sahnelenen tiyatro gösterisi ile Oratorya sunumu izleyicilere adeta o günleri yaşattı.

Programa İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Cumhuriyet Savcıları Sebahattin Taha Hasbutcu, Sertaç Bozkurt, Belediye Başkan yardımcısı Necati Tosun, Garnizon Komutanı Binbaşı Fırat Toprak, İlçe Emniyet Müdürü Bedri Yaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci, Şehit aileleri ve Gaziler, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri, Okul Müdürleri, Sivil Toplum örgütleri, Öğrenciler ve aileleri katıldı.

KAYMAKAM PEHLİVAN'A ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ SÜRPRİZİ

Programın sonunda Kaymakam Pehlivan'a Sürpriz yapıldı. Eski görev yeri Göksun Kaymakamlığı esnasında söylediği Çanakkale Türküsü slayt sunumu gösterildi. Protokol üyeleri programı yapan öğretmen ve öğrencileri tek tek tebrik ederken program sonunda üzüm hoşafı ikram edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. Yılı Kutlama Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement