18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Beşiri Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla şehit yakınlarını ziyaret etti.

18.03.2015 22:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiri Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla şehit yakınlarını ziyaret etti.

Kaymakam Çağlar, beraberinde Garnizon Komutanı Fikret Yavuz, İlçe Emniyet Amiri Murat Arslan ile 2005'te Şırnak'ta şehit düşen Nevzat Akçil'in ailesini ziyaret etti.

Çağlar, ailenin acısını paylaştığını belirterek, şehidi rahmetle yad ettiklerini söyledi.

Şehidin abisi Habib Akçil ise kardeşinin vatani görevini yerine getirirken şehit düştüğünü belirterek, "Şehidimizle gurur duyuyoruz. Bugün burada huzurlu bir şekilde yaşıyorsak onların sayesinde yaşıyoruz" dedi.

Kaymakam Çağlar daha sonra 1993 yılında Bingöl'de vatani görevi yaparken izin dönüşü teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Ekrem Ablay'ın annesi Fahriye Ablay'ı ziyaret etti.

Anne Ablay, ziyarette şöyle konuştu:

"22 yıldır bu acıyı yaşıyoruz, Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Allah'tan tek temennim biran önce bu barış sağlansın ve anneler artık ağlamasın. Ben bir fidanımı kaybettim. Oğlum şerefiyle şehit düştü. Devletimiz bu zaman zarfı içerisinde bizleri unutmadı. İki oğluma iş imkanı sağladı."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement