18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü - Son Dakika
Güncel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi\'nin 106. yıl dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Tosya, Doğanyurt, İhsangazi, İnebolu ve Taşköprü ilçelerinde tören gerçekleştirildi.

18.03.2021 14:39  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Tosya, Doğanyurt, İhsangazi, İnebolu ve Taşköprü ilçelerinde tören gerçekleştirildi.

Tosya Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkan Vekili Sefa Abayın ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Tosya Şube Başkanı Galip Yaman tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Tosya Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Abdullah Tok tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Öğrenciler tarafından, "Çanakkale" ve "Dur Yolcu" adlı şiirlerin okunması ve müzik dinletisinin ardından tören sona erdi.

Tosya Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte şehit kabirlerinin başında Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Taşköprü

Taşköprü Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği tarafından Şehitlik Anıtına çelenk sunuldu.

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Bayram Şenel tarafından günün anlam ve önemini anlatan konuşmanın yapılmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Daha sonra Taşköprü Belediyesi Kültür Merkezi'nde devam eden programda Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikler gerçekleştirildi.

Doğanyurt

Doğanyurt'taki program Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Törene Kaymakam Tahir Yılmaz, şehit yakınları, gaziler ve kurum amirleri katıldı.

İnebolu

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Kaymakam Selçuk Yosunkaya, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Cumhuriyet Başsavcısı Alperen Ertürk, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Gülşen, Sahil Güvenlik 96 Bot Komutanı Yüzbaşı Akın Satkan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Fatih Akbay, şehit aileleri ve gaziler, kurum amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, İnebolu Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet İmam yaptı.

Tören, günle ilgili şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

İhsangazi

İhsangazi Hükümet Konağı önünde düzenlenen çelenk töreninin ardından program Şehit Orhan Karaçam Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde devam etti.

Burada öğrencilerin hazırladığı program gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü - Son Dakika


Advertisement