18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

17.03.2018 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özbalcı, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin milletin varlığına kast edenlere unutulmayacak bir insanlık dersi verildiği gün olduğunu belirtti.

Tarihte nesilden nesile aktarılması ve unutturulmaması gereken büyük olaylar bulunduğuna işaret eden Özbalcı, şöyle devam etti:

"Milletimizin tarihindeki bu büyük zaferlerden biri de Çanakkale'dir. Yeniden var oluş destanının yazıldığı Çanakkale Zaferi'nin bir yıl dönümünü daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çanakkale, yüreği sarsılmaz bir imanla ve vatan aşkıyla çarpanların hayasızca işgale gövdesini siper ettiği, Mehmetçik'in 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' parolasıyla istiklali ve istikbali uğruna toprağa düştüğü yerdir. Mukaddes vatanımızın kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına nice vatan evladının bağımsızlık uğruna omuz omuza şehadete koştuğu yerdir.

Böyle bir ecdadın torunu olmaktan gurur duyduğunu vurgulayan Özbalcı, "Allah bizleri şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkanlardan, uğruna canlarını verdikleri değerleri yaşayan ve yaşatanlardan eylesin. Türk milletinin şanlı zaferinin 103. yıl dönümünde vatanı, milleti ve bayrağı için gözlerini kırpmadan canla başla mücadele eden Çanakkale şehitlerimizi ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement