18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

Muğla ve ilçelerinde, 18 Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

18.03.2018 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla ve ilçelerinde, 18 Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Muğla'da, 18 Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Eğergediği mevkisindeki Muğla Şehitler Anıtı'nda tören yapıldı.

Törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunmasının ardından, tören mangasınca saygı atışı gerçekleştirildi.

Törende Anıt Özel Defterini imzalayan Muğla Vali Esengül Civelek, Türk milletinin tüm fertlerinin, hangi koşul altında olursa olsun, vatanın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığının sembolü olan bayrağının şanla dalgalanması uğruna, şehitlik mertebesine ulaşmayı rütbelerin en büyüğü olarak kabul ettiğini belirtti.

Civelek, tören sonunda protokol üyeleri ve askeri erkanla şehitliği ziyaret ederek dua etti, mezarlara karanfil bıraktı.

Gün dolayısıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde de program düzenlendi.

Programda, Türdü 100. Yıl Ortaokulu öğrencileri tarafından Çanakkale şehitleri anısına oratoryo sahnelendi.

Tören ve programa Vali Civlek'in yanı sıra AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, kurum müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

- Marmaris ve Bodrum'da tören

Marmaris'te, 18 Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Meydanı'nda çelenk sunma töreni yapıldı.

Atatürk Meydanı'ndaki törenin ardından Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesinde anma programı düzenlendi.

Bodrum ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla Tepecik Camisi'nde anma programı düzenlendi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz'ın da yer aldığı programda, katılımcılara Çanakkale Savaşları'nda Mehmetçik'in yemeği olan buğday çorbası ikram edildi.

İlçede gün dolayısıyla Bodrum Belediye Meydanı'nda da tören düzenlendi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Kıbrıs Gazisi Hasan Külcü, törende yaptığı konuşmada, 18 Mart'ın Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu söyledi.

Törene, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay İzzet Adagideli, Bodrum Belediye Başkanvekili Taner Uslu, Bodrum Cunuriyet Başsavcıvekili Tolga Yamalı ile gaziler, bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement