18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

Antalya merkez ve ilçelerinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.

18.03.2018 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya merkez ve ilçelerinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Konyaaltı ilçesi Uncalı Mezarlığında Şehitliği'nde düzenlenen törene Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlik Anıtı'na çelenk sunan Vali Karaloğlu, daha sonra beraberindekilerle şehit mezarlarına çiçek bırakıp şehit yakınlarıyla ilgilendi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Antalya Şube Başkanı Ali Kuş, törende yaptığı konuşmada, canlarını vatan uğrunda seve seve feda eden, kahramanlıkları ve fedakarlıklarıyla tarihe mal olmuş aziz şehitleri minnet ve saygıyla andıklarını söyledi.

Türklerin, sömürgeci ülkeler gibi hiçbir zaman insanları, devletleri sömürmediğini, ezmediğini ve bölmediğini kaydeden Kuş, bunun en güzel örneklerini yakın tarihte görmenin mümkün olduğunu ifade etti.

Şehitlikteki törenin ardından Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, okullar arasında düzenlenen "Çanakkale" konulu şiir, yazı ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirdi.

Kemer

Kemer'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende, Kemer Kaymakam Vekili Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasını ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Gün dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Salonunda ayrıca anma programı yapıldı.

Tören ve programa, Kemer Jandarma Komutanı Üsteğmen Görkem Güncan, Kemer Emniyet Müdürü Rasim Oymaağaç, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Hasan Özak, siyasi parti temsilcileri ile öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.

Kumluca

Kumluca ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenkle sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gün dolayısıyla ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal Bilimler Lisesinde anma programı düzenlendi,

Tören ve anma programına, Kaymakam Hakkı Uzun, Belediye Başkan Vekili Sait Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Altınay ve daire amirleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Manavgat

Manavgat ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenkle sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Meydandaki törenin ardırdan Atatürk Kültür Merkezi'nde anma programı yapıldı.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit tarafından şehit yakınlarına "onur belgesi" takdim edilen ve düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği programda, öğrencilerce oratoryo sahnelendi ve şiirler okundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü - Son Dakika

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement