18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü - Son Dakika
Güncel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla törenler gerçekleştirildi.

18.03.2021 13:03  Güncelleme: 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla törenler gerçekleştirildi.

Adana'da Asri Mezarlık Şehitliği'nde düzenlenen törende, Vali Süleyman Elban, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Mehmet Ali Bakır anıta çelenk bıraktı.

Törende, saygı duruşunda bulunuldu, saygı atışı yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

Bakır, buradaki konuşmasında, "Çanakkale ruhunun, metrekareye 600 merminin düştüğü yerde vatan savunmasının göğüs göğse yapılması" olduğunu belirtti.

Kuran okunup dua edilen törende, şehit kabirlerine karanfil bırakıldı.

Elban ve beraberindekiler, daha sonra Buruk Mezarlığı'ndaki Adana Emniyet Müdürlüğü Polis Şehitliği'nde yapılan törene katıldı.

Şırnak'ta 2016'da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş İsmail Demir'in annesi Hayriye Demir, her zaman şehitliğe geldiklerini belirterek, "Burası evimiz. Evimizin bir odası. Bir parçamız. Şehit olduğunda bir yıldır görmemiştik. Bir yıl önce izne gelmişti. Her gün gelmek istiyoruz. İmkanımız ne kadar elverirse geliyoruz. Haftada 2-3 kez, bazen her gün üst üste geldiğimiz oluyor." dedi.

Diyarbakır'da 2016'da şehit düşen özel harekat polisi Ebubekir Durmuş'un kardeşi Abdulsamet Durmuş da ağabeyinin 25 yaşında ülkesi, vatanı için canını hiç düşünmeden feda ettiğini anlatarak, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Şırnak'ta 2015'te teröristlerin yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan polis memuru Hilmi Bardakçı'nın eşi Havva Bardakçı da acılarının halen dinmediğini ifade etti.

Mersin

Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen törende de saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Ali İhsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, şehitlikteki anıta çelenk sundu.

Şehitlik Şeref Defteri'ni imzalayan Su, şu satırları okudu:

"Aziz şehitlerimiz, bin yıldır yurt edindiğimiz bu kutsal toprakların sonsuza kadar vatanımız olacağını canlarınız pahasına tüm dünyaya gösterdiniz. Tarihi boyunca bağımsız ve özgür yaşamış milletimizin bu karakterinden asla taviz vermeyeceğinin en büyük kanıtı oldunuz. Ay yıldızlı al bayrağımızı yurdumuzun dört bir yanında gururla dalgalanmaya devam edeceğinin en güçlü teminatı oldunuz. Şahadetleri ile dinin temeli olan mübarek ezanımızın sonsuza dek vatan semalarında yankılanacağının güvencesi oldunuz. Bu nedenle millet olarak sizlere büyük bir minnet duyuyor, sizin gibi kahramanlara sahip olduğumuz için büyük bir gurur duyuyoruz. Milletimizin gönlünde sonsuza dek yaşamaya devam edeceğinizin sözünü yineleyerek, siz aziz şehitlerimizi sonsuz şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Kuran ve dua okunmasının ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Necip Çarıkçıoğlu ile bazı milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan, Gümüşhane'nin Şiran ilçesi kırsalında 2006'da PKK'lı teröristlerin operasyondan dönen askeri araca ateş açması sonucu şehit olan jandarma komando er Hüseyin Özdemir'in annesi Menşure Özdemir, oğlunun kabrini ziyaret etti.

Özdemir, AA muhabirine, oğlunu ziyaret ettiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "15 sene oldu, ciğerim yanıyor. O burada, kara toprakta. Ona kıyamazdım ama ben de kara toprakta yaşıyorum. Oğluma, ciğerime dayanamıyorum. Yavrum gitti, bir daha gelmedi. Oysa 9 gün kalmıştı gelmesine. Dün akşam hiç uyumadım. 'Oğlumun evine gidiyorum.' dedim." şeklinde konuştu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde geçen yıl şehit düşen piyade sözleşmeli er Mesut Yıldırım'ın annesi Eşe Yıldırım da "Konuşmak çok zor. Allah'ım askerlerimizin her zaman yar ve yardımcısı olsun. Rabb'im hepsini korusun." ifadelerini kullandı.

Hatay

Hatay'da Antakya Şehitliği'nde gerçekleştirilen törende, Vali Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Akkurt ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, anıta çelenk bıraktı.

Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı.

Vali Doğan'ın şehitlik defterini imzalamasının ardından kabirlere karanfil bırakıldı, dualar edildi.

Törene, AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, kaymakamlar ve kurum müdürleri katıldı.

Osmaniye

Osmaniye Şehitliği'ndeki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Törende, saygı atışı yapıldı, çelenkler sunuldu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Vali Erdinç Yılmaz, şeref defterini imzaladı.

Kuran okunması ve İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun duasının ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Törene, Osmaniye Garnizon Komutanı Albay Gürsel Kanca, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Tombul, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, siyasi partilerin temsilcileri ile şehit yakınları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü - Son Dakika

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.


Advertisement