18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi - Son Dakika
Yerel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi

Bilecik'in Bozüyük, Gölpazarı, Pazaryeri, Osmaneli ve Söğüt ilçelerinde tören düzenlendi.

18.03.2014 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla Bozüyük, Gölpazarı, Pazaryeri, Osmaneli ve Söğüt ilçelerinde tören düzenlendi.

Bozüyük ilçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı'nın Atatürk Anıtına çelenk sunması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından düzenlenen programda konuşan Bakım Teğmen Onur Kurban, Çanakkale Zaferi'nin, yalnız Türk tarihinin değil, yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olduğunu belirtti.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Aygül Kap'ın, Çanakkale Savaşları'nın tarihsel açıdan önemi hakkında bir konuşma yaptığı programda, öğrencilerin hazırladığı oratoryo, şiir ve tiyatro gösterileri sahnelendi.

Daha sonra İntikam Tepe Şehitliği'nde devam eden programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu, saygı atışında bulunuldu ve şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Törene, Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Togay Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Yurdakul, siyasi partileri belediye başkan adayları ve ilçe başkanları, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Gölpazarı

Gölpazarı ilçesindeki törenler Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulmasıyla başladı.

Törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Şehitler Mezarlığı ziyaret edildi.

Buradan, Şehit Kemal Ay Anadolu Lisesi toplantı salonundaki törenlere geçildi. Etkinliğe, Kaymakam Vekili Cevdet Bakkal, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Adem Akgümüş, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Emniyet Amiri Vekili Komiser Öner Sevük, daire ve okul müdürleri, gazi ve şehit yakınları ile siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hatice Gider, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Tören, Şehit Kemal Ay Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı piyes ve kahramanlık türküleri ve şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.

Pazaryeri

Çanakkale Şehitliği'nde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende, İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Üst Çavuş Deniz Kaya, bir konuşma yaptı.

Daha sonra şiirlerin okunmasıyla devam eden programda, şehitler için Kuran'ı Kerim okundu ve Pazaryeri İlçe Müftüsü Ramazan Kara'nın yaptığı duanın ardından, şehitliğe karanfil bırakıldı.

Program, Kız Teknik ve Meslek Lisesi salonunda, Pazaryeri Çok Programlı Lise öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo, şiirler ve kompozisyonların okunması ile dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle son buldu.

Törene, İlçe Kaymakam Vekili Eyüp Kaykaç, Garnizon Komutanı İsmail Erdin, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, İlçe emniyet amir vekili Ufuk Karabudak, şehit yakınları ve gaziler, daire müdürleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Osmaneli

İlçe Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende konuşma yapan Osmaneli İlçe Jandarma Karakolu'nda görevli Jandarma Başçavuş Osman Görgel, Türkler'in, Çanakkale'yi zorlayan, çağının en ileri tekniğine sahip güçler karşısına adeta bir kale gibi dikildiklerini belirtti.

Görgel, "İşte bizler, bugün bu kutlu ve yüce zaferin mimarlarını anacak, kazandıkları şanlı zaferi bir kez daha kutlayacağız. Bizler, bugünleri yıllar öncesinden kazanıp bize armağan eden atalarımıza çok şeyler borçluyuz. Hepsini saygıyla yad ediyoruz. Çanakkale Savaşı sırasında, "Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" diyerek askerlerini şahlandıran Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale'de vatanı ve namusu için savaşıp şehit olmuş askerlerimizin ruhları şad olsun" ifadelerini kullandı.

Osmaneli Belediyesi Sosyal Hizmetler salonunda örgencilerin sergilediği oratoryo ve şiirlerle devam eden törende, örgencilere çeşitli hediyeler verildi.

Daha sonra Şehit mezarlığı ziyaret edilerek, dualar edildi.

Öte yandan bu gece Fatih Camisi'nde, Osmaneli Müftülüğü'nce şehitler için mevlit okutulacağı duyuruldu.

Söğüt

Söğüt ilçesindeki törenler Hükümet Konağı önünde, Kaymakam Mithat Gözen, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Mehmet Emin Alan, Belediye Başkanı Osman Güneş ve beraberindekilerin Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Gözen ve beraberindekiler, şehit er Fedai Efe'nin mezarlığını da ziyaret ederek, dua etti, mezarına kırmızı karanfil bıraktı. Askerler tarafından, saygı atışı da yapıldı.

Etkinlikler, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin Belediye Kültür Sitesi'nde hazırladığı oratoryo gösterisiyle sona erdi.

Ayrıca İlçe Müftülüğü tarafından Çelebi Sultan Mehmet Camisi'nde ebediyete intikal etmiş tüm şehitler adına mevlit okutuldu. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement