18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi - Son Dakika
Güncel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak ve Edirne Ticaret Borsası yönetim kurulu 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi kapsamında anma mesajı yayımladı.

17.03.2017 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak ve Edirne Ticaret Borsası yönetim kurulu 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi kapsamında anma mesajı yayımladı.

Bircan, mesajında, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin tarihin sayfalarına altın harflerle yazılan bir destan olduğunu belirtti.

Vatan için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerin "Çanakkale'yi geçilmez kıldıklarını" ifade eden Bircan, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de dünyanın en güçlü ordularının saldırısını ülkemizin dört bir yanından gelmiş ve canlarını ortaya koymuş yiğit dedelerimiz 'Hayır, Çanakkale geçilmez' diyerek durdurmuştur. Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşımızın öncüsüdür. Burada ortaya çıkan direniş ruhu Kurtuluş Savaşı'nda ülkemizi bağımsızlığa taşımıştır. Anafartalar'da vatan için ölmeyi emreden bir büyük komutan, Mustafa Kemal Atatürk, milletimiz tarafından tanınmış ve daha sonra Kurtuluş Savaşımızı yönetmiş, cumhuriyetimizi kurmuştur.

Bugün Çanakkale Savaşlarını ve orada yazılan destanları anlatırken Kurtuluş Savaşımızı ve Mustafa Kemal Atatürk'ü daha da güçlü bir biçimde anlatmalıyız. Eğer, Çanakkale'de yüzbinlerce şehidimizi bugün anıyor, onların destanlarını çocuklarımıza anlatabiliyorsak, bize bu bağımsız cumhuriyeti kazandıran Kurtuluş Savaşımız ve Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir.

Dost düşman herkes iyi bilmelidir ki bu millet var oldukça Çanakkale geçilemeyecektir. Çanakkale şehit kanlarıyla geçilmez kılınmıştır. Bu topraklar için toprağa düşmüş şehitlerimizin her biri bizim için azizdir. Her biri kutsaldır. Aralarında en ufak fark yoktur. Onların aziz hatıralarını incitecek her şeyden kaçınmalıyız.

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle Kurtuluş Savaşımızın Önderi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşımızda, Çanakkale Savaşlarında ve bugüne kadar bu vatan için canlarını vermiş şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve hayırla anıyorum."

-Serhat Ocak'ın mesajı

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak'ın mesajı ise şöyle:

"Çanakkale bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizin mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve verdikleri destanın adıdır. 'Sen ki asara gömülsen, taşacaksın.. Heyhat! Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihat. Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber sana aguşunu açmış duruyor Peygamber. ' Milli Şairimizin muhteşem duyguları dizelere döktüğü gibi toprağının kutsiyetini bilen ve bu uğurda şehit olmak için ölüme kol kola giden askerlerimiz ile ne kadar övünsek azdır. Çünkü onlar, ölüme koşmaktan bir an bile tereddüt etmediler. Bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan aziz şehitlerimizden emanet aldığımız bu güzel vatanı birlik ve beraberlik duyguları içerisinde her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız."

Bu duygu ve düşüncelerle, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden vatan evladı kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

-Edirne Ticaret Borsası

Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve ETB Meclis Başkanı Fedai Canım imzasıyla kutlama mesajı yayımladı.

Mesajda, tarihin eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan, Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yılını kutlamanın onurunun yaşandığı belirtildi.

"Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş" ifadeleri kullanılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çanakkale Savaşı'nın zaferle sonuçlandığı 18 Mart, aynı zamanda aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Şehitleri Anma Günü" olarak kabul ve ilan edilmiştir. Bu vesileyle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyoruz. Aziz şehitlerimiz, ruhunuz şad olsun"

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi - Son Dakika


Advertisement