18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla Bandırma Garnizon Şehitliğinde anma töreni düzenlendi.

18.03.2014 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla Bandırma Garnizon Şehitliğinde anma töreni düzenlendi.

Tören Şehitlik Anıtı önüne çelenk sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hava Pilot Üsteğmen Selim İnanç yaptı. İnanç, konuşmasında şunları kaydetti:

"18 Mart Çanakkale'nin geçilmeyeceğinin, Türk Milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. İşte bu sebepledir ki; 18 Mart yüce meclisimiz tarafından 27 Haziran 2002 tarihinde 4768 sayılı yasa ile şehitler günü olarak kabul edilmiştir. Kendilerini aziz vatana adamış aziz şehitlerimizin aileleri, şehidimizi adı taş üzerinde, naaşı toprakta kaldı zannetme, şehidimin kutsal ismi arşta, aziz naaşı cennet bahçesindedir. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir. Aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız."

Konuşmanın ve duanın ardından şehitlik gezilerek, mezarlıklara çiçekler bırakıldı.

Törene Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mehmet Uğur Balkış, AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgü temsilcileri, resmi dairelerin ve kamu yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement