18 Mart Şehitleri Anma Programında Gözyaşları Sel Oldu - Son Dakika
Güncel

18 Mart Şehitleri Anma Programında Gözyaşları Sel Oldu

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda gözyaşları sel oldu.

18.03.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda gözyaşları sel oldu.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü etkinliği duygusal bir havada gerçekleşti. Vali Mahmut Demirtaş, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü olmak üzere birçok kurum ve kuruluş temsilcisi, siyasi parti temsilcisi, şehit aileleri, gaziler ve ailelerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Vali Mahmut Demirtaş, Çanakkale Zaferi'nin unutulmaması gerektiğini belirterek, "Kahraman milletimiz tarafından tarihten hiçbir zaman silinmeyecek eşsiz bir destan yazıldı. Öyle bir destandır ki gözler onunla yaşarmakta, yürekler onla hüzünlenmekte, düşünceler onunla yücelmektedir. Çanakkale sadece bir ırkın ya da etnik kökenin zaferi değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözüdür. 780 bin kilometre vatan toprağının kanla yazıldığı yerdir. Doğusundaki batısındaki herkesin zaferidir. Bugün yüzümüzde, gözümüzde, gönlümüzde aydınlık hissediyorsak bu Çanakkale'nin ışığıdır. Bugün bu ülke için kaç bin gazi ve şehit düştüğünü unutmamalıyız. Bu kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimiz tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır" dedi.

Vali Demirtaş'ın konuşmasının ardından, şehit yakınlarına devlet övünç madalyası verildi. Şehit yakınları gözyaşları içerisinde devlet övünç madalyalarını aldı.

2012 yılında şehit olan Murat Toprak'ın yeğeni kız öğrenci tarafından gözyaşları içerisinde şiir okunurken, duygusal şiir karşısında salonda hüzün hakim oldu.

Daha sonra Gençlik ve Spor Hizmetler Müdürlüğü Gençlik Merkezi tiyatro grubu tarafından 'Çanakkale' konulu tiyatro sahnelendi. Tiyatro esnasında şehit yakınlarından bayılanlar oldu. Bayılanlara polisler ve sağlık ekipleri müdahale etti. Fenalaşanlar dışarıda bekletilen ambulansa bindirilerek, burada ilk müdahaleleri yapıldı.

Program tiyatro ekibi ve protokol üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu. - ADIYAMAN

18 Mart Şehitleri Anma Programında Gözyaşları Sel Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 18 Mart Şehitleri Anma Programında Gözyaşları Sel Oldu - Son Dakika


Advertisement