18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali - Son Dakika
Güncel

18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kentte 1 Kasım- 2 Aralık tarihlerinde düzenlenecek, çok sayıda müzik ustasının ağırlanacağı piyano festivalinin özellikle gençler için büyük bir şans olduğunu belirterek, "Bugün dünyanın çok az şehrinde bu kadar zengin içerikli bir...

31.10.2017 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kentte 1 Kasım- 2 Aralık tarihlerinde düzenlenecek, çok sayıda müzik ustasının ağırlanacağı piyano festivalinin özellikle gençler için büyük bir şans olduğunu belirterek, "Bugün dünyanın çok az şehrinde bu kadar zengin içerikli bir festival yapılabilir." dedi.

Türel, 18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali ile ilgili bir otelde düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta gerçekleştirilen film festivaliyle sinemanın başkenti durumuna gelen Antalya'nın, yarından itibaren de müziğin başkenti olacağını söyledi.

Festival boyunca 10 konserde 468 müzisyenin müzikseverler ile buluşacağını aktaran Türel, 1 Kasım- 2 Aralık tarihlerinde 10 konserle Antalya'nın tam anlamıyla müzik şehri olacağını, müzisyenlerin notalarla dünyaya sesleneceğini dile getirdi.

Festival konserlerinin bazılarına yurt dışından gelenler dahi olduğuna dikkati çeken Türel, Antalya'nın dünya çapında bir turizm merkezi olduğunu anımsattı.

Dünyada hangi alanda ne varsa Antalya'da da aynı kalitede olması için çaba gösterdiklerini ifade eden Türel, şunları kaydetti:

"Böyle bir iddiamız var. Bu iddiayla ne yaparsak en iyisini yapmaya devam edeceğiz.

Festival, sadece bir konserden ibaret değildir. Aynı zamanda bir prestijdir, bir şehrin markalaşması konusunda o şehre en çok katkı sağlayan faaliyettir. Aynı zamanda bir eğitim faaliyetidir. Gençler için bu kadar büyük müzik ustasını bir şehirde görmek büyük bir şanstır.

Bugün dünyanın çok az şehrinde bu kadar zengin içerikli bir festival yapılabilir. Turizm sezonunu bu tür etkinliklerle uzatmış oluyoruz. Bir aylık etkinlikte kasımı da turizm sezonunun içerisinde cazibeli bir noktaya taşıyarak 7-8 aya çıkarmış oluyoruz. Bunlarla yetinemeyiz. Hedefimiz Antalya'da turizm sezonunun 12 aya yayılmasıdır.

Bir üniversitenin öğrenciler arasında yaptığı araştırmada yabancı öğrencilerin en çok okumak istediği şehir Antalya olarak tespit edilmiştir. Antalya'nın bu noktaya gelmesi bu gayretlerin neticesinde oluyor. Her festival Antalya'nın güzel bir parçası, mücevheridir. Antalya halkını piyano festivalinin keyfini çıkarmaya devam ediyorum."

Türel, festivalin her sene güçlenerek devam edeceğini söyledi.

Festivalin Sanat Yönetmeni Gürer Aykal da bu kadar iyi müzisyeni bir araya getirmenin kolay olmadığını vurgulayarak, kendisine iyi bir çalışma ortamı sağlayan Türel ve ekibine teşekkür etti.

Festivale kimler katılacak

Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşecek festival 1 Kasım'da Manolo Carrasco konseriyle başlayacak.

5 Kasım'da Gürer Aykal'ın yöneteceği, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile dünyaca ünlü piyanist ve besteci Stephane Blet konseriyle devam edecek festivalde, 8 Kasım'da Cem Esen, 10 Kasım'da Emre Elivar, 17 Kasım'da Ariadna Castellanos, 26 Kasım'da Luz Casal müzikseverler ile buluşacak.

22 Kasım'da Hakan Şensoy yönetiminde, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile Anadolu ezgilerinin senfonik rock türünde yeniden yorumlanacağı konserde, viyolonselde Çağ Erçağ, gitarda Nurkan Renda yer alacak.

29 Kasım'da ise 100 genç müzisyenden oluşan Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası müzikseverlerle buluşacak.

Festival, 1-2 Aralık'ta dünyaca ünlü şef Leonard Slatkin'in yöneteceği konserle sona erecek.

Final konserlerinde Akdeniz Flarmoni Orkestrası, olağanüstü şiirsel müzik anlayışları ve özgün stilleriyle, uluslararası müzik camiasında özel görülen Güher ve Süher Pekinel'e eşlik edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.


Advertisement