19 Ekim Muhtarlar Günü - Son Dakika
Güncel

19 Ekim Muhtarlar Günü

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

18.10.2017 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında, vatandaşların oylarıyla seçilen, demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarların, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmeleri için elverişli koşullar oluşturma konusunda ellerinden gelen çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Geçmişi 1829'a dayanan muhtarlık müessesesinin, yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturduğuna işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına, sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Şehrimizin her alanda gelişmesinde, kalkınmasında muhtarlarımızın rehberliğine, düşüncelerine ihtiyacımız var. İnanıyorum ki her bir muhtarımız, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bu bilinçle çalışmalarını sürdürecektir."

Yılmaz, 19 Ekim'in "Muhtarlar Günü" olarak kutlanmasının, devletin yerel hizmet birimi olarak muhtarlara verdiği önemin göstergesi olduğunu ifade ederek, tüm muhtarların gününü kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Ekim Muhtarlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement