19 Ekim Muhtarlar Günü - Son Dakika
Güncel

19 Ekim Muhtarlar Günü

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

19.10.2017 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ustaoğlu, mesajında, 1829 yılından beri mevcudiyetini koruyan muhtarlık müessesesinin, ülkede yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturduğunu belirtti.

Muhtarların, bulunduğu mahallede veya köyde devletin tüm kurumlarını temsil ettiğini, halkla devlet kurumları arasında köprü vazifesi gördüğünü kaydeden Ustaoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ayrıca çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Vatandaşımızın hasta, cenaze ve düğününde kısacası sosyal yaşamın içinde kendini gösteren, her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı makamda görev yapan muhtarlarımız, bizim de baş tacımızdır. Vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen muhtarlarımız, cumhuriyet tarihimiz boyunca köylerimizin ve mahallelerimizin en önemli temsilcisi olmuştur. Vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına, sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır. Valiliğimiz, bu kadar önemli bir görevi ifa eden muhtarlarımızın vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmesi için elverişli koşullar oluşturma noktasında kararlıdır."

Ustaoğlu, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenli olarak muhtarları ağırladığını, onların görüşlerini ve isteklerini dinleyerek demokrasinin en köklü kurumunun temsilcilerine hak ettiği değeri verdiğini müşahede ettiklerini belirtti.

-"Devletimiz, muhtarlarımıza hak ettikleri değeri vermektedir"

"Milletin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür." ifadesini kullanan Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtarlarımız son derece önemli bir makamda bulunmaktadır. Cumhuriyetimizin değerlerini özümsemiş aydınlık nesiller yetiştikçe gördük ki demokrasimiz daha da güçleniyor. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçme ve seçilme hakkı insanlarımızın huzur ve barış içinde yaşamasının en büyük teminatı olmuştur. Yenilikçi, modern bir Türkiye'nin inşasında halkımızın söz sahibi olması egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize ait olduğunun göstergesidir. Devletimizin halkımıza sunduğu hizmetin yerinde ve kaliteli olması için yerel yönetimlerin güçlü olması gerekir. Halktan kopuk, halkın isteklerini ve sıkıntılarını bilmeyen, vatandaşların dertleriyle hemhal olmayan bir devletin, dünyada söz sahibi olması beklenemez. Bunun bilincinde olan devletimiz, demokrasimizin nüvesini oluşturan muhtarlarımıza hak ettikleri değeri vermektedir."

Halkın teveccühüne mazhar olmanın muhtarlara büyük sorumluluklar yüklediğini vurgulayan Ustaoğlu, şehrin her alanda gelişmesi ve kalkınmasında, muhtarların rehberliğine ve düşüncelerine ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Ustaoğlu, "İnanıyorum ki her bir muhtarımız geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bu bilinçle çalışmalarını sürdürecektir. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunları çözmeye yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak belirlenmiştir. Mahalli idarelerin daha da güçlenmesinin nişanesi olacağını ümit ettiğim Muhtarlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, tüm muhtarlarımıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Ekim Muhtarlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement